Vivi
forrás: hunvolley.hu

Magabiztos győzelemmel kezdtek

Idegenbeli győzelemmel kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezőkön a magyar női röplabda-válogatott.
Magabiztos győzelemmel kezdtek fotó: hunvolley.hu

Andreas Vollmer csapata Portugáliában nyert magabiztosan, három játszmában, s ezzel hatalmas lépést tett az Eb-részvétel felé.

Hunvolley.hu:

Első Európa-bajnoki selejtezőjét a portugáliai Santo Tirsóban játszotta a magyar válogatott az idei Silver Leaguben kimondottan jól szereplő Portugália ellen. Andreas Vollmer szövetségi kapitány a Fábián Fanny, Szakmáry Gréta, Papp Orsolya, Németh Anett, Kiss Gréta és Pintér Andrea által alkotott kezdőhatosnak szavazott bizalmat, a liberó poszton Tóth Fruzsina kezdett. Hatalmas tűzzel és ami fontosabb, jól is kezdtek a hazaiak, de elsősorban remek blokkmunkánknak köszönhetően tartani tudtuk a lépést a portugálokkal (8:8). A remekül teljesítő Németh pontjaival három pontos előnyre tettünk szert a szett derekán, így a mérkőzés során először, érkezett is a hazaiak első időkérése (13:16). Fábián nyitássorozata közben Szakmáry három blokkpontot is hozott, így végül magabiztosan, hét pontos különbséggel nyertük az első játszmát (18:25, 0:1).

Papp pontjaival jól kezdtük a második szettet is, majd másik centerünk, Pintér blokkolta le ellenfelünk legmagasabban jegyzett játékosát, Kavalenkát (6:10). Magabiztosan, szinte hiba nélkül röplabdáztunk, így Németh vezérletével néhány perc alatt megdupláztuk előnyünket (8:16). Több jó nyitással és két, finoman fogalmazva is megkérdőjelezhető játékvezetői ítélettel zárkózni tudtak a portugálok, ám Szakmáry egy jó támadással megtörte a lendületüket (16:20). A játszma utolsó perceit már ismét egyértelműen a mieink uralták, egy rossz hazai nyitással zárult a szett (18:25, 0:2).

A harmadik játszma elején ismét Papp dolgozott remekül blokkban, nyolc labdamenetet követően második időkérését is kénytelen volt kikérni a portugálok edzője (1:7). A válogatottban tétmeccsen ezen a találkozón debütáló Fábián remekül osztotta el a labdákat, kétség sem férhetett háromszettes győzelmünkhöz az ekkor már hitehagyottan játszó Portugália ellen (6:18). A hajrára Szedmák Réka váltotta Szakmáryt, a magyar válogatott pedig nagyon magabiztos, három szettes, idegenbeli győzelemmel mutatkozott be a selejtezősorozatban (14:25, 0:3).

 

PORTUGÁLIA – MAGYARORSZÁG 0:3 (–18, –18, –14)
Santo Tirso, 650 néző. V: Ewald (német), Willems (belga).
PORTUGÁLIA: Coelho 3, Moura 4, Kavalenka 4, Maia 10, Oliveira 5, Durao 1. Csere: Resende, M. Rodrigues (liberók), Figueiras 1, Lopes 9, A. Rodrigues 1, Clemente 1, Cavalcanti 2. Szövetségi kapitány: Hugo Silva.
MAGYARORSZÁG: Fábián 2, Szakmáry 11, Papp 12,Németh A. 14, Kiss G. 6, Pintér 7. Csere: Tóth F. (liberó), Szedmák 1. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.
Edzői értékelés
Andreas Vollmer: – Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a sorozatot. Fábián Fanny remekül irányított ma, kiválóan dolgoztak a centereink és jól működött a sáncunk is. Nagyon kevés hibával játszottunk, elégedett vagyok a mai teljesítménnyel!

A másik mérkőzésen: Ukrajna–Ciprus 3:0
A csoport állása: 1. Uklrajna 3 (3:0), 2. MAGYARORSZÁG 3 (3:0), 3. Portugália 0 (0:3), 4. Ciprus 0 (0:3)

További cikkek