Vivi

Max Verstappen nyerte a Magyar Nagydíjat!

Verstappen meglepetésgyőzelmet aratott Mogyoródon.
Max Verstappen nyerte a Magyar Nagydíjat!

A 10. helyről nyerte meg a Forma-1-es Magyar Nagydíjat Max Verstappen, miközben a Ferrari versenyzői dobogóra sem állhattak. A nyertesnek még egy kissebb megforgás is belefért.

A Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Mercedes párosa, Lewis Hamilton és George Russell előtt. A Ferrari teljesen elrontotta a futamot stratégiai hibáikkal, Carlos Sainz a negyedik, Charles Leclerc csak a hatodik lett Sergio Perezzel (Red Bull) kettejük között.

A futamot a taktikai eltérések miatt többen is vezették. Miután Leclerc a második fázisban megelőzte Russellt, úgy tűnt, megnyerheti a futamot, de Verstappen második cseréjére rosszul reagáltak: kemény gumikat tettek a Ferrarira, így visszaesett a mezőnyben. 

Sainz esetében a dupla közepes etap után lágy jött, de Hamilton gyorsabbnak bizonyult a spanyolnál ugyanazon a taktikán: a Mercedes jobban kezelte a gumikat.

Verstappen ebből nem sokat tapasztalt, és még egy megforgás is belefért neki. Mindennel együtt annyival gyorsabb volt mindenkinél, hogy legfeljebb egy műszaki hiba állíthatta volna meg őt.




További cikkek