Tibor
forrás: hunvolley.hu

MEGSZEREZTE ELSŐ GYŐZELMÉT A VÁLOGATOTT

A magyar U17-es leány válogatott, az Európa-bajnokság negyedik fordulójában 3-1-re legyőzte Finnországot.
MEGSZEREZTE ELSŐ GYŐZELMÉT A VÁLOGATOTT fotó: hunvolley.hu

Nagy küzdelemben, ám végül magabiztosan, 3:1-re legyőzte Finnország korosztályos együttesét a magyar U17-es leány válogatott a Prostejovban zajló U17-es Európa-bajnokság negyedik fordulójában, ezzel megszerezte első győzelmét a kontinenstornán.

Jobban kezdte a mérkőzést a találkozó előtt szintén három vereséggel álló finn együttes, ám a magyar csapat, a szett közepére átvette a vezetést, amely Jámbor Cecília és Botyánszki Fanni vezetésével hétpontos előnnyel fordult rá a végjátékra, és magabiztosan röplabdázva a szett végéig megtartotta a különbséget (25:18).

A második játékrészben ott folytatták a magyar lányok, ahol az előzőt abbahagyták, mindenki hozzátette a magáét. A finnek azonban a játszma derekán utolérték az addig remekül játszó magyar csapatot, és 23:22-re átvették a vezetést. Innen még tudott újítani a magyar válogatott, és szettlabdához is jutott, azonban a finnek innen megfordították a játszmát és kiegyenlítettek (24:26).

Nem bíztak semmit a véletlenre a magyar lányok a harmadik felvonásban, a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket, kiváló nyitásokkal (5 ász!) zavarták meg a finneket, támadásaikat pedig kiváló védekezéssel semlegesítették. A szett közepére már nyolc pont is volt a differencia a két csapat között, a végére pedig 14 pont volt a különbség a két csapat között (25:11).

Lendületben maradt a magyar válogatott a negyedik szettben, 6:1-es, majd 10:3-as vezetésünknél időt kellett kérnie a finn mesternek. Ezzel sikerült is kicsit megzavarnia magyar csapatot, hiszen 10:7-es állásnál már Kőnig Gábornak kellett kikérnie az első idejét. Állandósult a két csapat között a 2-3 pontos differencia, ám a hajrára fordulva ez négyre nőtt a remekül teljesítő Botyánszki Fanninak is köszönhetően és 24:19-nél jutott meccslabdához a magyar válogatott. Innen 24:22-ig felzárkózott a nagyot küzdő finn csapat, ám Jámbor révén a magyar csapat beütötte a győztes pontot, és nagyon fontos 3 pontot szerzett (25:22)!

Leány U17-es Európa-bajnokság (Csehország), II. csoport, 4. forduló:
Magyarország – Finnország 3:1 (18, –24, 11, 22)
Prostejov, 80 néző. V: Vanaveski (észt), Moula (görög).
MAGYARORSZÁG: Jámbor 15, Fekete 3, Erőss 10, Botyánszki 15, Nagy S. 8, Tóth S. 2. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Báder 2, Kállai 4, Tuska, Fekete. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.
FINNORSZÁG: Siika-Aho 3, Kaikkonen 14, Tyrkkö 3, Johtela 14, Subotic 8, Kastarinen 5. Csere: Tolvanen, Friman (liberók), Räty, Haatainen, Kilpinen 2. Szövetségi edző: Nikolas Balthasar Buser.

A magyar csapat további csoportmérkőzései:
Július 21., csütörtök, 18:30 Magyarország – Törökország

További cikkek