Dani

Mit várhatunk a 2022-es F1-es szezonnyitótól?

Egy kis ízelítő a 2022-es évadból
Mit várhatunk a 2022-es F1-es szezonnyitótól?

A 2021-es Abu-Dzabiban rendezett finálé porai még nem ültek le teljesen, de a Forma-1 rajongói ma kapnak egy kicsi ízelítőt a 2022-es évadból, hiszen megkezdődik a "launch season".

A Haas lesz az első csapat, amely bemutatja 2022-es színeit, amelyeken az új szezonra tervezett festése látható, és ezzel kezdetét veszi a téli tesztek barcelonai kezdete előtti háromhetes, sűrű időszak.

A 2021-es szezon furcsa volt a Covid-19 járvány folyamatos hatása miatt, ami arra kényszerítette a csapatokat, hogy kreatívak legyenek, különösen, hogy lényegében a 2020-as modelljeik frissített változatait mutatták be.

A 2022-es év azonban teljesen más történet, mivel az F1 egy olyan fontos új szabályciklus kezdetére készül, amely felboríthatja a rangsort - ami azt jelenti, hogy a csapatoknak különösen óvatosnak kell lenniük, hogy a lehető legtovább titokban tartsák a kreatív tervezési törekvéseiket. Ez az online bemutatókat tette a tipikus útvonallá, bár néhányan megtalálják a módját annak, hogy bevonják a rajongókat, és fizikai eseményeket tartanak.

A csapatok az elmúlt években számos különböző megközelítést alkalmaztak autóik bemutatására. Néhányan, mint például a Haas, a renderelést választják, majd a tesztelés megkezdését követően bemutatják az igazi autót, míg mások, mint például a McLaren és a Mercedes, úgy döntöttek, hogy a bemutatóval egy időben egy shakedownt tartanak a pályán - bár anélkül, hogy túl sokat elárulnának.

Az általános bemutató szintén csapatonként változott, de a rajongóknak bőven lesz miért izgulniuk az elkövetkező hetekben, amikor a február 23-án kezdődő tesztelés előtti napokat húzzák ki.

További cikkek