Tibor

SAINZ ELSŐ NAGYDÍJÁT SZEREZTE SILVERSTONE-BAN

A spanyol Carlos Sainz a Ferrari versenyzője, Sergio Perez Red Bullja és Lewis Hamilton Mercedese előtt ért célba a Brit Nagydíjon.
SAINZ ELSŐ NAGYDÍJÁT SZEREZTE SILVERSTONE-BAN

A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz megszerezte első Forma-1-es győzelmét a Brit Nagydíjon, miután a spanyol egy lélegzetelállító versenyt követően Sergio Perez Red Bullja és Lewis Hamilton Mercedese előtt ért célba.

Sainz győzelmének kulcsa egy késői Safety Car volt, amelyet Esteban Ocon Alpine-jának kiállása okozott - Sainz aztán az újraindításnál friss gumikon támadta csapattársát, Charles Leclerc-et, hogy megszerezze a P1-et, és 150. nagydíjra való indulása alkalmával megszerezze első győzelmét.

Az utolsó körökben azonban frenetikus volt az akció, Perez - aki a boxkiállást követően a P16-ra esett vissza, miután a verseny korai újraindításakor egy piros zászlós leállást követően érintkezésbe került - egy izgalmas küzdelemben Hamilton és a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc között az élre állt, és egy P2-es helyet szerzett.

Hamilton eközben zsinórban második dobogós helyezésével és a Silverstone-ban elért 13. dobogós helyezésével - ami minden idők rekordja egy helyszínen - örvendeztette meg a közönséget a P3-mal.

A korai piros zászlót kiváltó dráma a verseny eredeti rajtjánál következett be, amikor az Alfa Romeo versenyzőjét, Zhou Guanyut és a Williams versenyzőjét, Alex Albont is az orvosi központba szállították az 1-es kanyarban történt baleset után - Zhou-t később elengedték, míg Albont a közeli Coventry kórházba szállították elővigyázatossági vizsgálatokra, ők ketten, valamint a Mercedes versenyzője, George Russell az incidensek után kiállni kényszerültek.

További cikkek