Tibor
forrás: handballeger.hu

SCHEKK ANDRÁS EGERBEN FOLYTATJA

Tóvizi a PLER csapatából kap poszttársat az SBS-Eger férfi kézilabda együttesnél.
SCHEKK ANDRÁS EGERBEN FOLYTATJA fotó: handballeger.hu

Schekk András a PLER-Budapest mezét cseréli egrire. A 25 éves balátlövő a 2021/22-es szezonban 27 bajnoki fellépésén 132 gólt szerzett a fővárosiaknál, egy évvel korábban pedig még a Tatai AC együttesében 22 meccsen 101 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Személyében igazi gólfelelős érkezik a Kemény Ferenc Sportcsarnokba.

– Hogyan fogadta a megkeresést?
– Nagyon felvillanyozott a lehetőség, amely szakmailag komoly előrelépés a pályafutásomban – válaszolt Schekk András. – Kiváló szakember kezei alatt, profi légkörben, NB I-es célokért küzdhetünk. Hajt a vágy, hogy minél előbb bemutatkozhassak az élvonalban.

– Ezek szerint nem sokat teketóriázott a váltáson. Jól érzem?
– A fővárosban kihoztuk a PLER csapataból a maximumot. A szezon végére talán egy kicsit le is engedtünk, de nem vagyunk elégedetlenek. Egerben szeretnék tovább fejlődni, góljaimmal és a védekezésben is segíteni a csapatot. Hosszú szezon elé nézünk, nagy menetelésre lesz szükség.

– Ellenfélként járt már Egerben?
– Soha! Ugyanakkor csupa jókat hallottam a meccsek atmoszférájáról. Köztudott, hogy a hevesi megyeszékhelyen nagyon szeretik az emberek a kézilabdát, a sportág népszerűsége töretlen. Nagyon várom már, hogy belekóstolhassak a közegbe.

Az egri csapat július 18-án, hétfőn kezdi a közös munkát.

Így áll a 2022/23-as keret
Kapus: Marczika Barnabás (Pick Szeged)
Jobbszélső: Lezák Áron
Jobbátlövő: Kurucz Máté (Fejér B.Á.L. Veszprém)
Irányító: Tóth Károly (Orosházi FKSE)
Beálló:
Balátlövők: Tóvizi Tamás, Schekk András (PLER Budapest)
Balszélső: Száva Máté
Védekező: Kiss Gergő
Vezetőedző: Tóth Edmond

További cikkek