Tibor
forrás: fradi.hu

SZERZŐDÉST HOSSZABBÍTOTT AZ FTC RUTINOS TÁMADÓJA

Továbbra is az FTC-Telekom jégkorongcsapatát erősíti az ötszörös magyar bajnok Farkas Lőrinc Simon.
SZERZŐDÉST HOSSZABBÍTOTT AZ FTC RUTINOS TÁMADÓJA fotó: fradi.hu

Folytatódik a magyar bajnok FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának a 2022/23-as szezonra szóló játékoskeretének kialakítása. A keretben többen is akadnak olyanok, akiknek az előző idény végével lejárt a szerződésük.

Jelenleg kilenc olyan játékost, köztük a csapatkapitány Nagy Gergőt találják az előző évi csapat névsorában, akinek távozása vagy szerződéshosszabbítása még nem lett hivatalosan bejelentve, sorsa tehát még nem dőlt el. Ez a szám most eggyel csökken, ugyanis egy olyan játékos marad a zöld-fehéreknél, aki nagyon hosszú ideje fontos tagja az FTC-Telekomnak, és a következő szezonban is a Fradi színeiben jégkorongozik majd:

A csapat legrégebbi tagja, Farkas Lőrinc Simon is szerződést hosszabbított a Ferencvárossal.

Farkas Lőrinc Simon a jelenlegi keret leghűségesebb tagja, 2022 nyarán zsinórban a kilencedik szezonját kezdte meg a Ferencváros mezében. A 30 éves támadó bár Budapesten született, és gyerekkorában az FTC-ben nevelkedett, végül Székesfehérváron lett belőle profi jégkorongozó. Két fehérvári MOL Liga-szezon, egy magyar bajnoki cím és egy 2+2 ponttal zárt U20-as világbajnokság után 2012-ben Újpestre igazolt, majd két idény után, 2014-ben hazatért a Ferencvároshoz. Keményen dolgozott, kitartott a csapattal a nehezebb időszakban is, és 2018 nyarán egyike tudott lenni azoknak a játékosoknak, akik Fodor Szabolcs érkezése után is a keret tagjai maradtak a „régiek” közül, pedig alapjaiban újult meg a játékoskeret az új szakmai stáb keze alatt.

A kitartó munka pedig kifizetődött: 2018/19-ben pályafutása közel legjobb számait hozta a ligában, 2018 és 2022 között pedig zsinórban négy magyar bajnoki címet, karrierje során először Erste Liga-győzelmet (rögtön kettőt is), valamint Magyar Kupa- és Szuperkupa-aranyérmet ünnepelhetett. Emellett az IIHF Kontinentális Kupában is kiválóan szerepelt 2019 őszén, a dániai harmadik csoportkörben, a legjobb nyolc között két gólt is szerzett. A 2020/21-es idény nagy részét egy szerencsétlen, edzés közben elszenvedett sérülés miatt kihagyta, ám keményen dolgozott a visszatérésen, és végül 16 alapszakasz-meccsen öt pontig jutott. A legutóbbi szezonban is rendkívül hasznosan jégkorongozott és emellett eredményes is volt, 33 meccsen 11 pontot termelt a Ligában.

Farkas Lőrinc Simonnal már összesen 16 játékos neve ismert az FTC-Telekom a 2022/23-as szezonra készülő keretéből.

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok), Brayden Low (kanadai, Reading Royals), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?), Hajós Roland (visszavonult)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Boros Dániel (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Sarcia Antonino (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Seregély Máté (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Farkas Lőrinc Simon (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

További cikkek