Tibor

VERSTAPPEN NYERT KANADÁBAN

Max Verstappen, Sainzot megelőzve győzött a Kanadai Nagydíjon.
VERSTAPPEN NYERT KANADÁBAN

Max Verstappen a 2022-es Kanadai Nagydíjon az elmúlt hat versenyen ötödik győzelmét aratta, ellenállva a Ferraris Carlos Sainz késői támadásának, miközben a Mercedeses Lewis Hamilton a P3-ban megszerezte szezonbeli második dobogós helyezését.

Verstappen már úgy tűnt, hogy kényelmes győzelmet arat Sainz felett a Circuit Gilles Villeneuve pályán, amikor a 49. körben biztonsági autót hívtak ki, miután Yuki Tsunoda a boxból kiérve a 2-es kanyar korlátjának csapódott.

A verseny 16 körrel a vége előtt folytatódott, Verstappen pedig visszaverte a frissebb szablyával rendelkező Sainz támadásait, és megszerezte szezonbeli hatodik, összességében pedig 26. győzelmét, miközben Sainz idei ötödik dobogós helyezését szerezte meg - bár a spanyol továbbra is vár az első győzelmére.

Hamilton pénteken még fanyalogva értékelte a Mercedes W13-as versenyautóját, de a kanadai futam napján az autó kezesnek tűnt, és a hétszeres bajnok a dobogóra állhatott, ami az első dobogós szereplése volt a bahreini szezonnyitó óta.

George Russell a P4. helyen támogatta csapattársát, míg Charles Leclerc a Ferrarinál a P5. helyre tudott feljönni, miután a 19. helyről indult, egy sor erőforrás-elem cserét követő büntetése miatt.

Formula 1 Grand Prix Kanada 2022 verseny eredményei:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing 1:36:21.757 25
2 Carlos SAINZ Ferrari                        +0.993s 19
3 Lewis HAMILTON Mercedes            +7.006s 15
4 George RUSSELL Mercedes             +12.313s 12
5 Charles LECLERC Ferrari                   +15.168s 10

További cikkek