Tibor

VERSTAPPEN NYERTE A FRANCIA NAGYDÍJAT

Franciaországban az élről induló Leclerc kiesett a versenyből, ezután magabiztosan vezette be autóját Max Verstappen.
VERSTAPPEN NYERTE A FRANCIA NAGYDÍJAT

Max Verstappen nyerte a 2022-es Francia Nagydíjat a Red Bull számára, miután a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc a 18. körben kiesett a versenyből - sértetlenül elsétálva -, míg a Mercedes duója, Lewis Hamilton és George Russell a Paul Ricard-on a dobogóra állhatott.

A magas pályahőmérséklet miatt a gumikezelés kulcsfontosságú volt Le Castellet-ben, és miután Verstappen a 17. körben kiállt a boxba, Leclerc-re kellett reagálnia. Egy kegyetlen túlkormányzottsági csattanás a 11-es kanyarban a versenyének végét jelentette mielőtt a Safety Car kiállt volna. Verstappen kint maradt és megörökölte a vezetést, Hamilton és a Red Bull-os Sergio Perez pedig a boxba állt és üldözőbe vette az újraindításnál.

A bajnokságot vezető Verstappen kényelmesen vezetett, amikor a 22. körben újraindult a verseny, az 53. kör 30. körében négy másodperces különbséget nyitott Hamilton előtt, és végül több mint 10 másodperces előnnyel nyert. Perez a verseny elején elvesztette a P3-at Hamiltonnal szemben, és nem tudta tartani vele a lépést.

Ennek ellenére ő tűnt a harmadik hely esélyesének, de egy késői virtuális biztonsági autó után - amelyet Zhou Guanyu pályán történő leállása váltott ki az Alfa Romeóval - elvesztette az utolsó dobogós helyet a Mercedesszel szemben, pont amikor a VSC az 50. körben véget ért. Perez és Russell korábban a 8-as kanyarban érintkezett egymással - büntetés nélkül - a dobogóért folytatott feszült küzdelemben, amelynek végén a zászlóig mindössze 0,8 másodperc választotta el őket egymástól.

A nap versenyzője, Carlos Sainz a 19. helyről rajtolt motorbüntetéssel, de a Ferrari kemény gumikkal a 14. körre bejutott az első 10-be. A Safety Car alatt a közepes gumikon állt ki a boxba, de egy nem biztonságos kiállás miatt stop-go büntetést kapott, és a 43. körben ismét kiállt a közepes gumikra. Az Alpine-okat és a McLareneket megelőzve az ötödik helyen ért célba a kockás zászló előtt.

Az Alpine-os Fernando Alonso korán megelőzte Lando Norrist, és a hatodik helyen maradt, a verseny nagy részében mindkét McLaren előtt, és feltartotta őket, hogy csapattársa, Esteban Ocon a Safety Car újraindítása után átvegye a P7-et Daniel Ricciardótól. A McLaren a délutánt pontegyenlőségben kezdte az Alpine-nal, de mivel Norris a hetedik, Ricciardo pedig a kilencedik helyen végzett, az Alpine előrébb lépett a tabellán Magyarország felé.

Lance Stroll egészítette ki a top 10-et, miután a 11. helyen álló Aston Martin csapattársával, Sebastian Vettellel szemben egy korai csatában - és az utolsó körben kirobbanással fenyegető összecsapásban - győzedelmeskedett az utolsó pontért.

Pierre Gasly a Safety Car újraindításakor a kemény gumikról a közepesekre váltott, és a 12. helyen végzett, megelőzve Alex Albont - a Williams pilótája végül alulmaradt az AlphaTaurival szemben.

Az Alfa Romeo versenyzője, Valtteri Bottas a kemény-kemény-közepes stratégiával a 14. helyen végzett, míg Mick Schumacher Haas-ja a P15. helyen ért célba utolsóként, miután a német a féltáv előtt egy Zhou-val történt incidens során megpördült.

 

További cikkek