Tibor
forrás: hunfencing.hu

VILÁGKUPA NEGYEDIK A PÁRBAJTŐRCSAPAT

A Heidenheimben rendezett világkupa elődöntőjében a magyar csapat hosszabbításban szenvedett vereséget.
VILÁGKUPA NEGYEDIK A PÁRBAJTŐRCSAPAT fotó: hunfencing.hu

NEGYEDIK HELYEN VÉGZETT AZ ANDRÁSFI TIBOR, KOCH MÁTÉ, NAGY DÁVID, SIKLÓSI GERGELY ÖSSZEÁLLÍTÁSÚ FÉRFI PÁRBAJTŐRCSAPAT A HEIDENHEIMI VK-N. A MIEINK AZ ELŐDÖNTŐBEN HOSSZABBÍTÁSBAN SZENVEDTEK VERESÉGET.

Ismét lépett egyet előre férfi csapatunk a párbajtőr világranglistán, ami az utat jelentheti a párizsi olimpiai részvételhez. A heidenheimi Világkupa-versenyen a negyedik helyen végzett az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású válogatott, amely egyetlen tusra volt attól, hogy a legutóbbi, párizsi Vk-aranyérem után a németországi Heidenheimben is az első helyért vívjon! Azonban ez az egy találat ezúttal nem nekünk jött össze…

A mieink két sima győzelemmel jutottak a legjobb nyolc közé. A Hongkong elleni 45:29 nem is lehetett kérdéses, ám a nyolcaddöntőben az a Kína volt az ellenfél, amely a tokiói kvalifikációs időszakban többször is borsot tört az orrunk alá… Ezúttal erre esélyük sem volt, fiatal, 23 éves átlagéletkorú csapatunk simán, szinte végig vezetve nyert 33:23-ra. A negyeddöntőben a világranglista harmadik helyén álló ukránok következtek, ám a teljesség kedvéért írjuk le, hogy nem a vasárnapi csapat harcolta ki ezt az előkelő helyet a rangsorban. Ez, persze, semmit sem von le a 30:28-as siker értékéből, mellyel már elődöntőbe jutott Dancsházy-Nagy Tamás válogatott edző kvartettje. 

Pacsi a váltásnál. Siklósi Gergely és Nagy Dávid "kettőse".

Az elődöntő ennél is izgalmasabban alakult, csak a vége nem tetszett… Sorozatban a harmadik ázsiai alakulat következett, a Korea elleni összecsapás végig szorosan alakult, az utolsó körben fordulatok is színesítették a meccset. Sokáig mi vezettünk, ám a záró harmad előtt az ellenfélnél volt az előny. Koch Máténak sikerült visszaszereznie a vezetést, de az utolsó asszóra Siklósi Gergő ismét hátránynál kötött be. Világbajnokunk azonban kitartóan üldözte riói olimpiai bajnok ellenfelét, Parkot, és a meccset végül a “hirtelen halál” döntötte el. Sajnos, ezúttal nem a mi javunkra, Korea 37:36-ra nyert. 

Elégedett lehetett a "kispad", a negyedik hely értékes teljesítmény.

A bronzéremért Franciaország volt az ellenfél, és itt is rendkívül szorosan alakult a mérkőzés, ám a vége 43:45 lett. Ezzel negyedik helyen zárt a válogatott, ennek okán nyilván nem is volt a helyszínen maradéktalan a lelkesedés. Ugyanakkor azonnal tegyük hozzá, a válogatott a világranglista kilencedik helyéről kezdte a versenyt, és a fegyvernem rendkívül kiegyenlített erőviszonyai mellett ezt a szereplést abszolút előrelépésnek kell tekinteni, úgyhogy gratulálunk, csak így tovább!

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa-verseny, Heidenheim, 35 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Hongkong 45:29 (Nagy +9, Siklósi +5, Andrásfi +2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína 33:23 (Siklósi +8, Nagy +3, Andrásfi -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 30:28 (Andrásfi +2, Koch +1, Nagy 0, Siklósi -1).

Elődöntő: Magyarország-Korea 36:37 (Koch +2, Nagy +1, Siklósi -4).

A 3. helyért: Magyarország-Franciaország 43:45 (Nagy +6, Andrásfi -2, Koch -2, Siklósi -4).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Németország, 3. Franciaország, 4. Magyarország (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely)

További cikkek