Tibor

WILLIAMS HIHETETLEN GYŐZELMET ARATOTT

Scott Williams megszerezte első címét a PDC Pro Touron a játékosok bajnokságában.
WILLIAMS HIHETETLEN GYŐZELMET ARATOTT

Scott Williams számos hatalmas skalpot szerzett, hogy hihetetlen módon megnyerje első PDC Pro Tour-címét a Players Championship 17-en szerdán.

Williams a korábbi UK Open-bajnok Nathan Aspinall elleni 8-5-ös győzelemmel szerezte meg a 12.000 fontos fődíjat Németországban, és ezzel Krzysztof Ratajski után az első játékos lett, aki PDC Tour-kártya nélkül nyert ranglistás címet 2018 februárja óta.

A 32 éves játékos, aki 2022-ben a Challenge Tour Order of Merit vezetőjeként folyamatosan jelen van a profi pályán, négy televíziós címvédőt győzött le, hogy megkoronázza élete legnagyobb napját Niedernhausenben.

Williams az év elején már egy negyeddöntős szerepléssel is aláhúzta a hitelességét, de most elérte, hogy beteljesítse álmait, és megtagadta Aspinalltól a szezon második Pro Tour-sikerét.
Williams megbüntette Aspinall lassú kezdését, és 2-0-s előnyre tett szert, de egy 13-as dobás három zsinórban dobott leget jelentett a stockporti sztárnak, aki úgy tűnt, hogy kezdi átvenni az irányítást.
A kilencedik legben azonban Williams briliáns, 12 dartsos brékje megfordította az ingát, Aspinall pedig öt dartsot pazarolt el a duplára, hogy pillanatokkal később helyreálljon a kiegyenlítés. A Challenge Tour-sztár átmeneti haladékot adott Aspinallnak azzal, hogy három meccsdárdát elpazarolt a 8-4-es győzelemért, de Aspinall remek stílusban kárpótolta magát, két 180-at követően egy 14-darterrel megpecsételte az üzletet.

"Annyira örülök, el sem hiszem. Olyan játékosokat győzök le, akiket az emberek minden héten nagy tévés versenyeken látnak. Ez hihetetlen érzés. A fő célom az volt, hogy bejussak a világbajnokságra. " - mondta Williams, aki 2022-ben három Challenge Tour-címet nyert.

Williams figyelemre méltó sorozata Gary Blades és Danny Baggish elleni győzelmekkel kezdődött, majd a harmadik fordulóban egy lenyűgöző 11 nyilas leggel 6-5-ös győzelmet aratott Jonny Clayton felett, miután a walesi 111-es és 108-as átlagot ért el az első két meccsén. Miután a regnáló világbajnok John Hendersont is legyőzte, Williams a negyeddöntőben 6-4-re legyőzte az Európa-bajnok Rob Crosst, majd a legjobb négy közé jutásért a kétszeres Pro Tour-győztes Chris Dobey-t 7-4-re.

Players Championship végeredménye:
A legjobb 16 közé jutás
Mike De Decker 6-4 Steve Beaton
Nathan Aspinall 6-5 Jim Williams
Peter Wright 6-3 Ross Smith
Kim Huybrechts 6-4 Damon Heta
Chris Dobey 6-5 Simon Whitlock
Dirk van Duijvenbode 6-3 Martin Lukeman
Rob Cross 6-3 Daryl Gurney
Scott Williams 6-3 John Henderson

Negyeddöntők
Nathan Aspinall 6-2 Mike De Decker
Kim Huybrechts 6-0 Peter Wright
Chris Dobey 6-2 Dirk van Duijvenbode
Scott Williams 6-4 Rob Cross

Elődöntők
Nathan Aspinall 7-4 Kim Huybrechts
Scott Williams 7-4 Chris Dobey

Döntő
Scott Williams 8-5 Nathan Aspinall

További cikkek