Vivi

A Barcelona esélyt kínált Angelino szerződtetésére

A Barcelona állítólag lehetőséget kapott, hogy a nyáron leigazolja az RB Leipzig spanyol balhátvédjét, Angelinót.
A Barcelona esélyt kínált Angelino szerződtetésére

A SPORT értesülései szerint a Barcelona lehetőséget kapott arra, hogy a folyamatban lévő átigazolási időszakban megszerezze az RB Leipzig balhátvédjének, Angelinónak a szolgálatait.

Angelino 2020 januárja óta az RB Leipzig játékosa, amikor is kölcsönbe érkezett a németekhez, majd hat hónappal később végleg leigazolták. A 25 éves játékos azóta is a Bundesliga óriásainak örökös balszélsője, 98 fellépésen lépett pályára, amelyeken 12 gólt és 28 asszisztot jegyez.
Mivel azonban az RB Leipzig a nyáron David Raumot hozta, Angelino feleslegesnek bizonyult, és valószínűleg távozik a Bundesliga-csapattól. A balhátvédet állítólag érdekli a visszatérés Spanyolországba, és most ajánlatot tettek a Barcelonának, amely új balhátvédet keres.

A Barcelona egy új baloldali hátvéd után kutat a piacon, aki Jordi Alba helyettesítésére szolgálna, aki az egyetlen természetes opció Xavi rendelkezésére a posztra. Bár a Barcelona Atletic-jelöltje, Alejandro Balde egy alternatíva, az első csapat menedzsere tapasztalatlansága miatt tartózkodik a bevetésétől.

Ezért a katalánok új játékost keresnek a posztra, és elsődleges célpontként a chelsea-s Marcos Alonsót jelölték meg. Ám mivel a Kékek megnehezítik a spanyol csatlakozását a Blaugranához, Xavi és társai kénytelenek olyan alternatívák után nézni, mint Johan Mojica, Javi Galan, vagy akár a Real Madrid korábbi sztárja, Sergio Reguilon.
Most azonban lehetőséget kaptak Angelino szerződtetésére, mivel a lipcsei játékos távozóban van, és szívesen visszatérne Spanyolországba. A 25 éves védő már korábban is szerepelt a Barcelona látókörében, de a német klub átigazolási díjigénye miatt nem volt megvalósítható a váltás a sztárért.

Raum szerződtetését követően azonban a Lipcse nyitott arra, hogy beváltsa Angelinót, és akár arra is hajlandó, hogy kölcsönbe engedje távozni, jövőre pedig opciós joggal véglegesen megvásárolja. Németországban több csapat is érdeklődik a Manchester City korábbi ásza iránt. És mivel a Barcelonának is felajánlották a szolgálatait, ők is nagyon figyelik a jövőjével kapcsolatos fejleményeket.
Alonso azonban továbbra is a Barcelona elsődleges célpontja a balhátvéd pozíciójának megerősítésére, és megpróbálják elsimítani a dolgokat a Chelsea-vel, és a spanyol válogatott játékost csapattársával, Cesar Azpilicuetával együtt szerződtetni.

További cikkek