Vivi

A Barcelona veteránja végre készen áll a távozásra, ingyenes átigazolással csatlakozik az angol klubhoz

Mivel a Barcelonának gondjai akadtak az új igazolások regisztrációjával, ezért elkerülhetetlenné vált, hogy a lehető leghamarabb eladják a nem kívánt játékosokat, hogy helyet szabadítsanak fel a bértáblán.
A Barcelona veteránja végre készen áll a távozásra, ingyenes átigazolással csatlakozik az angol klubhoz

Oscar Mingueza már távozott a klubtól, Riqui Puig pedig a LA Galaxyba való átigazolás küszöbén áll. Ferran Martinez szerint pedig egy másik nem kívánt sztár, Neto személyében egy másik nem kívánt sztár is közel áll ahhoz, hogy elhagyja a Barcelonát, a kapus Bournemouthba költözhet.

A 33 éves veterán már három éve a Barca játékosa, 2019-ben érkezett a Valenciától. Három szezon alatt azonban csak nagyjából 20 alkalommal lépett pályára a klub színeiben, miután nagyrészt Marc-Andre ter Stegen mellett játszott másodhegedűs szerepkörben.

A kevés szerepvállalásával elégedetlen Neto már egy ideje a távozását szorgalmazta, de a klub nem szentesített egyet sem a csere hiánya miatt. Most azonban, hogy Inaki Pena a Galatasaraynál töltött kölcsönjáték után készen áll arra, hogy az első csapatba lépjen, Netót eladja a Barça.

A brazil a Celta Vigóhoz szerződtetéséről is tárgyaltak, de a lépés meghiúsult. A Napoli volt a másik klub, amelyik szerette volna szerződtetni a 33 éves játékost, de úgy döntöttek, hogy inkább a Chelsea-ben szereplő Kepa Arrizabalaga felé fordítják figyelmüket.

Ezzel pedig szabaddá vált az út a Bournemouth számára, hogy lecsapjon Netóra. A Premier League-be feljutott Cherries szeretné még több tapasztalattal bővíteni a játékoskeretét, különösen a kapusedzői részlegben, ami a Barcelona lövőcsapatának leigazolásához vezetett.

A tárgyalások vélhetően előrehaladott állapotban vannak, az üzlet utolsó részleteinek véglegesítése már folyamatban van. Neto valószínűleg szabad átigazolással távozik a Barcelonától, annak ellenére, hogy szerződése csak jövő nyáron jár le.

Ennek ellenére az, hogy Neto fizetésétől megszabadulnak a bérszámlán, nagy lökést adhat a Barcelonának az új szerzemények leigazolásában.

További cikkek