Marcus

A Chelsea leigazolja az Arsenal 18 éves csodagyerekét

A hírek szerint a Chelsea a nyáron szerződtetné az Arsenal csodagyerekét, Omari Hutchinsont, a 18 éves játékos a Kékek U23-as csapatához igazolna.
A Chelsea leigazolja az Arsenal 18 éves csodagyerekét

Hutchinson 12 éves kora óta az Arsenal játékosa és 2020 novemberében írta alá első profi szerződését a klubbal, de a The Secret Scout beszámolója szerint a nyáron elhagyja a klubot, hogy a Chelsea-hez csatlakozzon.

A támadó középpályás még mindig nem debütált az Arsenalban, de az első csapat kispadján először tűnt fel az Arsenal Nottingham Forest elleni 1-0-s FA-kupa-vereségénél az év elején. A mostani hírek szerint nem kap lehetőséget az Arsenalban való debütálásra, Hutchinson inkább a Londonon átívelő Chelsea-t választja.

A jamaicai származású Hutchinson az U17-es és az U19-es korosztályban képviselte Angliát, de 2022 májusában behívták a jamaicai válogatottba és még abban a hónapban debütált az ország színeiben a Katalónia elleni barátságos vereség alkalmával.

Mivel azonban ez nem egy teljes nemzetközi mérkőzés volt, még nem kötelezte el magát teljes mértékben arra, hogy Jamaikát képviselje a felnőtt korosztályban.

Hutchinson az elmúlt szezonban mindössze 22 mérkőzésen nyolc gólt szerzett és további hét gólpasszt adott. Ezek közül két gólt a Chelsea ellen szerzett, az elsőt az EFL Trophyban, a másodikat pedig egy zseniális szólóban, amellyel átverte a Kékek védelmét, mielőtt a Premier League 2-ben a kapu mellé lőtt.

Freddie Paxton szerint a nyáron további távozók várhatóak az Arsenal U23-as csapatából. A football.london korábban arról számolt be, hogy Hutchinson a 2022-23-as szezonban kölcsönbe távozna, a Reading érdeklődik iránta, de most úgy tűnik, hogy végleg távozik és a Chelsea-hez igazol.

A Chelsea maga is szorgoskodott az akadémiák piacán, a Kékek ugyanis el akarják kerülni a tavalyi szezonhoz hasonló forgatókönyvet, amikor csak a szezon utolsó napján sikerült elkerülni a kiesést az angol U23-as labdarúgó-bajnokság élvonalából.

Aznap 2-1-es győzelmet arattak a Tottenham felett, de a rangidős profik közül Trevoh Chalobah és Malang Sarr játszott, míg a Charlton kölcsönjátékából visszatért Mason Burstow is szerepelt.

Ami az akadémiai érkezőket illeti, a kapus Eddie Beach a Southamptontól érkezett és vele tart majd a Saints sztárja, Tyler Dibling is, aki az előző szezonban öt gólt szerzett és négy asszisztot jegyzett.

További cikkek