Marcus

A Man Utd és a Chelsea kész licitálni Marco Asensioért

A Manchester United és a Chelsea a kulcsklubok a Marco Asensióért folytatott harcban - és egy jelentés szerint minden kérő megismerte a kritériumait egy átigazolással kapcsolatban.
A Man Utd és a Chelsea kész licitálni Marco Asensioért

Asensio a nyáron, egy évvel a Real Madriddal kötött szerződése lejárta előtt léphet. A Premier League-ből vetettek szemet és licitháborúba kezdhetnek a spanyol kegyeiért. Most úgy tűnik, hogy a szűkített listája formát ölt.

A Diario Sport szerint a szélső három klub érdeklődését is felkeltette. A Manchester United vagy a Chelsea hozhatná őt a Premier League-be, vagy az AC Milan vihetné a Serie A-ba.

Állítólag mindegyik klub igyekszik őt szerződtetni, ami jelenlegi munkaadóinak is előnyös lenne. Bár Asensio az elmúlt szezonban 42 alkalommal lépett pályára a Real Madridban, inkább most engednék el átigazolási díj ellenében, minthogy ingyen elveszítsék.

Ezért egyre tisztábbak az átigazolás feltételei. A beszámoló szerint a La Liga-bajnokok 40 millió eurót (34,5 millió font) várnak az eladásával.

Hogy pontosan ki fogja ezt kifizetni, az még nem derült ki. Talán Asensio is beleszólhatna abba, hogy hol képzeli el a jövőjét.

A Sport szerint ugyanis két követelése is van a következő klubjával szemben. Először is, szezononként nettó 7 és 8 millió euró közötti fizetést szeretne. Más szóval heti 116.000 és 133.000 font között szeretne keresni.

Ezen kívül azt szeretné, ha még a szerződés aláírása előtt garantáltan kezdő szerepet kapna. 26 évesen itt az ideje, hogy valahol a középpályán legyen és élvezze a fénykorát a rivaldafényben.

Akár a Chelsea-ben, akár a Man Utd-ban lenne esélye érvényesülni. A Kékek fejlesztik a támadójátékukat és a nyáron olyan játékosoktól válhatnak meg, mint Romelu Lukaku, Timo Werner és Hakim Ziyech.

A United eközben elsősorban egy középcsatárt keresne, ha elöl szeretne javítani. Azonban az Ajax szélsőjét, Antony-t is üldözik. Ha a brazil túl drágának bizonyul, Asensio jó opció lehet.

Olaszországban a Milan egy új támadó középpályást keres. Ezért az Asensio iránti érdeklődésük nyilvánvaló és legalább a második igényét valószínűleg kielégítenék.

A madridiak ezért készülnek egy árverésre, amellyel a spanyol játékost a legjobb opciónak adhatják el.

További cikkek