Tibor

A MANCHESTER UNITED MEGEGYEZETT MARTINEZZEL

Megállapodott a Manchester United és az Ajax Amszterdam az argentin védő Lisandro Martinez átigazolásáról.
A MANCHESTER UNITED MEGEGYEZETT MARTINEZZEL

A Manchester United megállapodott az Eredivisie bajnok Ajax Amszterdammal az argentin középső védő, Lisandro Martinez leigazolásáról 45 millió fontért (53 millió dollár) - jelentette szombaton a BBC.

A beszámoló hozzátette, hogy Martinez Manchesterbe repült, hogy átessen a költözése előtti orvosi vizsgálaton.

A 24 éves, középpályán is bevethető játékos lenne Erik ten Hag menedzser harmadik szerződtetése a holland balhátvéd, Tyrell Malacia és a dán középpályás, Christian Eriksen érkezése után.

Az elmúlt szezonban kulcsfigurája volt az Ajaxnak, 36 alkalommal lépett pályára minden bajnokságban, és a bajnoki címhez, valamint a holland kupában a második helyezéshez segítette a csapatot.

Ten Hag három szezonon keresztül irányította Martinezt az Ajaxnál, miután a játékos 2019 májusában az argentin Defensa y Justicia csapatától Hollandiába költözött. Martinez összesen 118 alkalommal lépett pályára a holland klub színeiben.

Az argentinok által hétszer leigazolt játékos erősítené a United védelmét, amely az elmúlt időszakban 57 gólt kapott - a legtöbbet az első hat között.

Emellett Paul Pogba és Nemanja Matic távozása után a középpályán is extra opciót adhatna a menedzsernek.

A United, amely jelenleg Ausztráliában tartózkodik szezon előtti túráján, az előző szezonban a hatodik helyen végzett. Az új kampányt augusztus 7-én a Brighton & Hove Albion otthonában nyitják meg.

További cikkek