Tibor

A PALACE SZERZŐDTETTE RICHARDSONT A BAYERNTŐL

Az amerikai válogatott Chris Richardson, ötéves szerződést kötött a Crystal Palace csapatával.
A PALACE SZERZŐDTETTE RICHARDSONT A BAYERNTŐL

A Crystal Palace ötéves szerződéssel leigazolta a Bayern Münchentől az amerikai válogatott védőt, Chris Richardsot - közölte mindkét klub szerdán.

Az üzlet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. A BBC beszámolója szerint a Palace kezdetben 8,5 millió fontot (10,33 millió dollár) fizet a 22 éves középhátvédért, a díj pedig kiegészítésekkel együtt 11 millió fontra emelkedik.

"Nagyon izgatottan várom" - mondta Richards a Palace honlapjának. Az a fajta projekt, amit láttam az vonzott. Rengeteg fiatal játékos, de olyanok is, akikben nagy a harci kedv. A Palace egy olyan klub, amely úgy tűnik, hogy mindig harcol".

Richards 2018-ban érkezett a Bayernhez a Major League Soccer csapatától, az FC Dallas-tól, eredetileg kölcsönbe írt alá, majd januárban véglegessé tette az átigazolást.

A sokoldalú védő 10 alkalommal lépett pályára a bajor klub színeiben, miután 2020-ban debütált a válogatottban. A 2020-21-es szezon második felét és a tavalyi szezon egészét kölcsönben a Hoffenheimnél töltötte, ahol 34 alkalommal lépett pályára minden bajnokságban.

Richards Gregg Berhalter Egyesült Államokbeli csapatainak is rendszeres szereplőjévé vált, és 2020-as debütálása óta nyolc válogatottságot szerzett.

Ő lesz a Palace negyedik szerződtetése az átigazolási időszakban a középpályás Cheick Doucoure, a támadó Malcolm Ebiowei és a kapus Sam Johnstone után.

További cikkek