Marcus

Ake marad a Man Citynél

A Manchester City védője, Nathan Ake nem fogja elhagyni a klubot a nyáron, annak ellenére, hogy korábbi klubja, a Chelsea komoly érdeklődést mutatott iránta.
Ake marad a Man Citynél

A holland válogatott játékos lett volna a Kékek második szerződtetése Man City-től miután Raheem Sterling korábban 47,5 millió fontért csatlakozott a Chelsea-hez.

David Ornstein, a The Athletic munkatársa azonban most arról számolt be, hogy az Ake szerződtetésének és a kettős átigazolás befejezésének minden reménye szertefoszlott.

Úgy tudni, hogy a Man City soha nem akarta eladni Ake-ot a nyáron, hacsak nem fizeti ki valaki a játékosra kiszabott árat. Nem tudni, hogy Pep Guardiola csapata mennyire értékelte a Chelsea korábbi akadémistáját, de a kért árat a Kékek nem voltak hajlandóak kifizetni.

A nyugat-londoni klub komoly érdeklődést mutatott Ake leigazolása iránt és remélték, hogy sikerül megegyezniük, mivel a távozó Antonio Rudiger és Andreas Christensen pótlására törekedtek. Ez azonban most nem fog megtörténni a híreket követően, minthogy a két klub nem tudott megegyezni a díjról és az üzlet megállt, mert a feltételek nem feleltek meg a Man City által kívántaknak.

Az Ornstein arról számolt be, hogy Ake maradásáról közösen döntöttek, az ex-Bournemouth-sztár örül, hogy marad a klubnál, hiszen népszerű tag az öltözőben.

Bár a Man City nem fogja elveszíteni Ake-ot a nyáron, valószínű, hogy a társvédő Oleksandr Zinchenko távozik a klubtól.

Az ukrán válogatott játékos állítólag tárgyalásokat folytat az Arsenallal, amelyet Guardiola korábbi segítője, Mikel Arteta irányít. Zinchenko lenne a második játékos, aki az Etihad Stadionból az Emiratesbe költözik ezen a nyáron, ha csatlakozik, Gabriel Jesus korábbi átigazolása után.

Úgy vélik, hogy a Man City szentesíteni fogja a játékos eladását, de akárcsak Ake esetében, az üzlet csak akkor jön létre, ha az értékbecslésük teljesül.

A Chelsea a Paris Saint-Germain Presnel Kimpembe felé fordította figyelmét, miután híre ment, hogy a City átigazolási döntést hozott Ake ügyében, míg a Napoli védője, Kalidou Koulibaly várhatóan befejezi a Stamford Bridge-re való költözését.

További cikkek