Marcus

Az Atlético közel áll Axel Witsel szerződtetéséhez

A belga lehet az Atleti első nyári igazolása.
Az Atlético közel áll Axel Witsel szerződtetéséhez

Az Atlético Madrid közel áll a belga válogatott középpályás, Axel Witsel ingyenes átigazolásának lezárásához, aki a távozó Héctor Herrera helyét veszi át és Geoffrey Kondogbiával versenyezhet a védekező középpályás posztért.

A hírt elsőként a belga RTBF Sport közölte, a Marca és a Relevo pedig azóta megerősítette. Diego Simeone és Andrea Berta sportigazgató találkozott Witsellel, miközben a játékos tárgyalásokat folytatott az Olympique Marseille-el. A török Fenerbahçe és több Major League Soccer klub is érdeklődött a 33 éves játékos szerződtetése iránt, de úgy tűnik, hogy a játékos pályafutása során először a LaLiga mellett döntött.

Witsel egyéves szerződést köt az Atléticóval, és az üzlet további egy szezonra szóló opciót tartalmaz. A hírek szerint a jövő héten érkezhet Madridba egy orvosi vizsgálatra, ami után a klub bejelenti az aláírását.

A tapasztalt középpályás, aki az elmúlt évtizedben a belga válogatott állandó tagja volt, több mint 120 alkalommal lépett pályára hazája színeiben, mióta 2008-ban, tinédzserként debütált. Klubszinten több szezont töltött az orosz Premier League-ben szereplő Zenitnél, majd két szezont játszott Kínában, és visszatért Európába, hogy a Borussia Dortmundban szerepeljen.

Witsel a 2021/22-es szezonban 41 alkalommal lépett pályára a Dortmund színeiben, és 29 Bundesliga-mérkőzésen (22 kezdőként) kétszer volt eredményes. 2021 elején Achilles-ín-szakadást szenvedett, majd visszatért a pályára. Továbbra is éles és megbízható passzjátéka van, négy németországi szezonja mindegyikében 93 százalékos pontosság felett teljesített. Szükség esetén a középhátvéd posztján is bevethető.

Tekintettel arra, hogy Simeone a veterán labdarúgókat részesíti előnyben, és hogy az 5-ös poszton nagy szükség van a konkurenciára, nem meglepő, hogy az Atleti egy olyan játékosra szavazott, mint Witsel, ahelyett, hogy a 19 éves Javi Serranóra helyezett volna nagy nyomást.

További cikkek