Marcus

Az Atletico Madrid hajlandó eladni a francia támadót

Nagy pénz kellett ahhoz, hogy a szélsőt 2018 nyarán Spanyolországba vigyék, de ez a befektetés kevéssé térült meg.
Az Atletico Madrid hajlandó eladni a francia támadót

Az Atletico Madrid nyitott az ajánlatokra Thomas Lemarért a nyári átigazolási időszakban, a GOAL megerősíti, hogy a Liga óriásai szeretnék elkerülni, hogy ingyen elvesztik a francia támadót.

A 26 éves szélső azóta van a spanyol fővárosban, hogy 2018-ban 72 millió euróért (62 millió font/76 millió dollár) átigazolt a Monacótól.

A jelenlegi szerződéséből már csak 12 hónap van hátra és az Atletico szeretné értékesíteni, amíg még lehet.

 

Miért akarja az Atletico eladni Lemart?

A könyvelés kiegyensúlyozása a matracosok számára elsődleges prioritássá vált, mivel a Financial Fair Play-szabályoknak meg kell felelniük.

A Wanda Metropolitano névhasználati jogairól már közel van a megállapodás, ami örvendetes pénzeket hozna, de az eladásokat még jóvá kell hagyni.

A távozókkal kapcsolatos mozgások is segítenek felszabadítani a csapat helyét további érkezők számára, mivel az Atletico még mindig egy új jobbhátvéd és Geoffrey Kondogbia középpályás versenyben van a piacon.

Lemar átadó listára tették, miután visszautasította az új szerződés ajánlatát csökkentett feltételekkel.

Az Atletico tisztában van azzal, hogy nem fogják visszakapni a pénzüket a franciáért, de szeretnének minél többet keresni, mivel a jelenlegi szerződése 2023-ban lejár.

 

Lemar eladása nehézségekbe ütközik az Atletico Madrid számára?

Az Atletico számára, miközben megpróbál vevőt találni Lemarra, az a probléma, hogy már nem ő a legvonzóbb opció a támadó tehetségeket keresők számára. A madridiaknál 143 mérkőzésen mindössze kilenc gólt és 14 asszisztot jegyzett.

A GOAL úgy tudja, hogy Lemar egy évi 7 millió eurós szerződésben gondolkodik és ezek a feltételek újabb akadályt jelentenek az esetleges kérők számára.

Az Atleticónak még 14 millió euró részlettartozást kell fizetnie Lemar-ért, ami azt jelenti, hogy legalább 20 millió eurót kell bevonniuk, hogy törlesszék ezt a tartozást és megérje az üzletet.

A nagy költekező Premier League-en kívül kevés klub hajlandó ekkora összeget befektetni egy olyan játékosba, aki komoly visszaesést élt át a La Ligában töltött ideje alatt.

További cikkek