Vivi

Beniamino Molinari csatlakozik a Schalke 04 edzői csapatához

Beniamino Molinari segédedzőként csatlakozott a Schalke 04-hez, hogy kiegészítse Frank Kramer edzői stábját.
Beniamino Molinari csatlakozik a Schalke 04 edzői csapatához

Molinari Mike Büskens, Matthias Kreutzer és Simon Henzler mellett fog dolgozni, akik már a csapatnál vannak. A 42 éves játékos visszatér Németországba, legutóbb Alexander Zorniger mellett dolgozott segédedzőként a ciprusi Apollon Limassol FC-nél.

"Nagyon örülünk, hogy Beniamino azonnali hatállyal csatlakozik a csapathoz. Nemcsak a labdarúgáshoz ért, hanem emberbarát és igazi csapatjátékos. Öt nyelven is beszél. Tökéletesen illeszkedik majd a meglévő edzői stábba, és még erősebb csapatunk lesz a játékosok körül" - mondta Rouven Schröder.

Frank Kramer vezetőedző már nagyon várja a közös munkát új kollégájával: "Beniaminóval kihasználjuk a lehetőséget, hogy kibővítsük az edzői stábunkat, hogy minden téren a lehető legjobb támogatást nyújthassuk a csapatnak. Beniamino legutóbb segédedzőként dolgozott sikeresen nemzetközi környezetben. Biztosan kiegészíti majd Buyót, Matthias-t, Simont és engem a mindennapokban, ebben biztos vagyok."

Beniamino Molinari is nagyon várja már a kezdést: "Már az első beszélgetéstől kezdve jó érzéseket kaptam az illetékesektől. Tudom, mit ért el a Schalke az elmúlt hónapokban, és milyen kihívások várnak rám az új szezonban. Szeretnék a legjobb tudásom szerint hozzájárulni az előttem álló feladatokra való felkészüléshez."

Az olasz származású edző közel két évet töltött asszisztensként a TSV Essingennél, majd 2021 nyarán az Apollon Limassolhoz igazolt. Csapata a 2021/22-es szezon utolsó előtti játéknapján bajnoki címet nyert. Ezt megelőzően a TSG Backnangnál és az 1. FC Normannia Gmündnél szerzett edzői tapasztalatot.

További cikkek