Tibor

EURÓPA-LIGA GYŐZTES AZ EINTRACHT FRANKFURT

Az Eintracht Frankfurt büntetőpárbaj után megnyerte az európai kupasorozatot a Rangers FC ellen.
EURÓPA-LIGA GYŐZTES AZ EINTRACHT FRANKFURT

A 2022-es UEFA Európa Liga győztese az Eintracht Frankfurt. A pályán és a lelátón is energiával teli döntőben több mint 120 perc, hosszabbítás és büntetőpárbaj után a sasszeműek ünnepelhettek.  

Ami a személyi állományt illeti, egyik edző sem hagyta kiteríteni a lapjait, elvégre 80 perccel a kezdés előtt még nem volt meglepetés. Oliver Glasner ugyanazt a csapatot küldte pályára, mint az előző hetekben, azzal a különbséggel, hogy Jesper Lindström a május 5-i West Ham elleni combsérülése után újra a kezdőcsapatban volt.

A rendes játékidő 57. percében egy frankfurti védelmi hibát kihasználva Joe Aribo csapott le, megszerezte a labdát és a kapus mellett a hálóba lőtt. 0:1
Tíz percel később, a 67. percben Filip Kostic futott el balszélen, majd beadta azta, és Rafael Borre pedig védőjét megelőzve a bal alsó sarokba lőtt. 1:1

A mérkőzés rendes játékidejében nem esett több gól, következhetett a hosszabbítás, ahol leginkább csak párharcok alakultak ki, és a fő a biztonság volt mindkét csapat számára. Eldönteni nem tudták játékidőben, így következhettek a büntetők.

A kékek kezdték az idegek csatáját. Az első három páros értékesített büntetője után, Aaron Ramsey következett, akinek középre lőtt labdáját Trapp kivédte, igy előnybe kerűlt a Frankfurt. Az utolsó Rafael Borre lövése a bal felső sarokba szállt, elkezdhettek ünnepelni a németek.
Az Eintracht Frankfurt 42 év után nyert ismét nemzetközi kupát.

 

 

További cikkek