Tibor

FRANKFURT - BARCELONA: 1-1

Az Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a Barcelona frankfurtban.
FRANKFURT - BARCELONA: 1-1

Az Eintrachtot, amelynek kezdő tizenegyébe a Bundesligában sárga lapos eltiltás után Makoto Hasebe helyett visszatérő Martin Hinteregger került be, az első perctől kezdve megpróbáltak a hazaiak mindent megtenni,hogy előnyt kovácsoljanak a visszavágóra.

Ansgar Knauff 20 méterről leadott lövése nyitotta meg a meccset, amit a vendégek kapusa háritott, majd alig öt perccel később ismét egy hasonló lövést ter Stegen szögletre tenyerelt.
48 ezer néző előtt tovább folytatódott a meccs, egy szép kombináció után a jobb oldalon Lindström a büntetőponton Djibril Sowhoz passzolt, a svájci pedig éppen csak elvétette.
A házigazdák továbbra is ellenálltak a 4-3-3-as rendszerben megszokott módon operáló FC Barcelona ellenállásának keveset engedtek. Torres 20 méterről leadott kísérlete ( amelyet Trapp ujjheggyel szögletre hárított ) maradt az egyetlen csúcspont a spanyolok számára, akiknek 23. perc után sérülés miatt le kellett cserélniük Gerard Piquét Clément Lenglet-re.
Fél óra elteltével a pályán valamelyest csökkent az intenzitás, de a lelátón nem. Az Eintracht sok gondot okozott a Barcának, és határozottan védekezett.
Miután Tuta labdát szerzett a középpályán, a hesseniek gyorsan kontráztak, Filip Kostic élesen keresztbe adott a pályán, Rafael Santos Borré pedig ter Stegen rövid védése után Busquetsszel párbajozva került a földre.
Jovanovic játékvezető büntetőt ítélt, de a videótanulmányozás után visszavonta.
A házigazdák jó érzéssel mehettek a szünetre, legalábbis a katalánokkal egyenrangúnak bizonyultak, és 8:2 kapura lövést jegyeztek fel.

A frankfurtiak három perccel az újrakezdést követően, egy szöglet utáni kavarodásnál a labda Knauff előtt landolt, aki 19 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát, 1:0.
Mindössze két perccel később Lindström majdnem megszerezte a másodikat, de a labda csak centikkel a léc fölé szállt. Nagyjából kétharmad után az FC Barcelona percről percre növelte a nyomást, ennek szinte logikus következménye volt Ferran Torres egyenlítő gólja, miután a nem sokkal korábban lecserélt Frenkie de Jong kettős passzát követően megszületett az egyenlítés.
Kevin Trappnak esélye sem volt védeni 50. európai kupameccsén. Az Eintracht most már jobban elfáradt, de a Sasok szenvedélye és akarata nem csökkent. A házigazdáknak egyre gyakrabban kellett rögtönözni, főleg miután hátrányba kerűltek az utolsó 10 percre. Tuta megkapta második sárga lapját egy ellenfél térfelén elkövetett szabálytalanság után, így Ő idő előtt mehetett zuhanyozni. Túlerőben Glasner védencei nem bújtak el, sőt, Ndicka révén majdnem meg is szerezték az ismételt vezetést, ezt követően a Blaugrana beszorult a hazaiak térfelére, de a védelem egy emberrel kevesebbel is jól tartotta magát.

Az Eintracht Frankfurt - FC Barcelona visszavágóra jövő hét csütörtökön 21 órakor kerül sor a Camp Nouban.

Az Európa Liga negyeddöntő másik három mérkőzéseinek végeredménye:

RB Leipzig-Atalanta 1-1 (0-1)

Braga-Glasgow Rangers 1-0 (1-0)

West Ham-Lyon 1-1 (0-0)

 

 

További cikkek