Tibor
forrás: fradi.hu

HÉT FRADISTA A VÁLOGATOTTBAN

A férfi vizilabda válogatott az Európai Világliga döntőre készűl.
HÉT FRADISTA A VÁLOGATOTTBAN fradi.hu

Hét ferencvárosi játékost hívott be a világliga-döntőre készülve Märcz Tamás szövetségi kapitány. Nemcsak a női, a férfiválogatott is európai világliga-döntőre készül, csak amíg a lányok már hétfő reggel útra kelnek Tenerifére, ahol április 22–24. között rendezik a tornát, addig a fiúk eseménye csak április 28–30. között esedékes Podgoricában.

Bíró Attila után nem sokkal, húsvétvasárnap délutánján Märcz Tamás is kijelölte a keretét, amely tele lesz FTC-játékosokkal, hiszen a Magyar Kupa-győztes, az OB I-ben már döntőbe jutott, és a Bajnokok Ligájában is nyolcas döntős helyen álló

A fradi férficsapatából heten kaptak meghívót – azaz a zöld-fehér klub adja a legtöbb pólóst a nemzeti csapatnak, és lehetne ez a szám nyolc is, ha Varga Dénes nem kapna pihenőt.

Így is ott lesz azonban a keretben Vogel Soma mellett Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Vámos Márton és Vigvári Vendel is, akik közül Molnár Erik újonc (lehet), hiszen keretedzésen már vett részt, de mérkőzésen egyelőre nem játszott.

„Kétnapos felkészülés, négy budapesti edzés után választom majd ki a másnap a helyszínre utazó tizenötös névsort – nyilatkozta Märcz Tamás szövetségi kapitány a szövetség honlapjának. – Két rutinos játékos, Varga Dénes és Hárai Balázs ezúttal nem lesz velünk, de természetesen rájuk is számíthatok a jövőben. Podgoricában három nap alatt három magas színvonalú mérkőzést fogunk játszani, amelyekből az első a spanyol válogatott elleni negyeddöntő lesz. Minden ilyen alkalom, amikor a válogatott-keret együtt lehet és tétmérkőzéseket játszhat, segítheti a legerősebb csapat kialakítását a jövőre nézve."

Montenegróban, a világliga európai végjátéka magyar–spanyol, szerb–görög, francia–montenegrói és horvát–olasz negyeddöntőkkel kezdődik, és az érmesek jutnak tovább a július 23–29. között Strasbourgban rendezendő „szuperdöntőre” – illetve abban az esetben a negyedik is, ha Franciaország befér az első háromba.

A keret tehát április 25-én, hétfőn gyűlik össze, és szerdán utazik Podgoricába.

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok (2): Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok (16): Angyal Dániel, Konarik Ákos, Nagy Ádám (Szolnok), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Mezei Tamás (Vasas), Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Manhercz Krisztián (OSC), Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Vámos Márton, Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

További cikkek