Vivi

Julian Nagelsmann értetlenül áll a Barcelona "őrült" költekezése előtt

Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője elismerte, hogy megdöbbentette a Barcelona nyári költekezése, mivel a klub ragaszkodik ahhoz, hogy anyagi gondokkal küzdenek.
Julian Nagelsmann értetlenül áll a Barcelona "őrült" költekezése előtt

A Barça hetekig tartó tárgyalások után kedden lezárta a Bayern alapemberének, Robert Lewandowskinak a szerződtetését egy 50 millió euróra emelkedő összegért.

Xavi emberei nemrégiben a Leeds Unitedtől szerződtették Raphinát, míg Franck Kessie és Andreas Christensen szabad átigazolása július elején igazolódott, Ousmane Dembele pedig újra csatlakozott a csapathoz, miután beleegyezett a fizetéscsökkentésbe.

A nyári költekezés ellenére a Barcelona pénzügyi gondjai jól dokumentáltak, és a klub elnöke, Joan Laporta "karokat" próbál aktiválni a bajok enyhítése érdekében, nevezetesen a televíziós jogok nagy részének eladásával a belátható jövőben.

Amikor a Barcelona szorgos ablakáról kérdezték, Nagelsmann elmondta, hogy ellentmondásos pénzügyi helyzetük zavaró számára.

"Ez az egyetlen klub a világon, amelynek nincs pénze, de aztán megvesz minden játékost, akit csak akar. Nem tudom, hogy csinálják ezt. Ez egy kicsit furcsa, egy kicsit őrült" - mondta.

A Bayern nem biztos, hogy ebben az ablakban közvetlenül Lewandowskit akarja pótolni, miután Sadio Mane Liverpoolból érkezett, miközben Harry Kane jövő évi megszerzésével is kapcsolatba hozták őket.

A középhátvéd Matthijs de Ligt kedden fejezte be az Allianz Arénába való átigazolását, amivel a Die Roten költése átlépte a 100 millió eurós határt.

További cikkek