Tibor
forrás: fradi.hu

KÉT DIÓSGYŐRI JÁTÉKOSSAL ERŐSÍTETTEK

A Ferencváros bajnoki címvédő női labdarúgócsapata, amerikai középpályást és szerb csatárt szerződtettet a magyar riválistól.
KÉT DIÓSGYŐRI JÁTÉKOSSAL ERŐSÍTETTEK fotó: fradi.hu

Az előző szezon végén története ötödik magyar bajnoki címét megszerző Ferencváros női labdarúgócsapata megkezdte a nyári átigazolási időszakban szokásos erősítéseket. Az FTC-Telekom nemrég  hosszabbított Csányi Diánával, Szabó Viktóriával, Inna Zlidnisszel, Czellér Dorottyával és Papp Lucával, illetve szerződtette Bíró Barbarát és profi szerződést kötött Ott Eszterrel. És most újabb két futballistával erősítettek.

Hanna Barker 1996. május 14-én született az Egyesült Államokban, a Texas állambeli Farmers Branchban. A támadó középpályás Austinban kezdett el futballozni, ahonnan 2017-ben igazolt Izlandra, az FH Hafnarfjördurhoz. A szigetországi csapatban tizenhárom mérkőzésen egy gólt szerzett, majd tovább állt az IR Reykjavíkhoz, ahol hét meccsen kétszer volt eredményes. Barker 2018-ban igazolt a Simple Női Liga NB I-ben szereplő DVTK-hoz, ahol három év alatt gyorsan alapember lett. Barker minden sorozatot figyelembe véve összesen 73 mérkőzésen lépett pályára és 35 gólt szerzett a miskolci csapatban, amellyel két-két bajnoki bronzérmet és Magyar Kupa-ezüstöt szerzett.

A szerb Biljana Bradics 1991. április 24-én született. A Masinac Nis csapatában kezdte profi pályafutását 2007-ben, majd a Kolibri Kursumlija csapatában folytatta. Hat év után, 2014-ben légiósnak állt és a szlovén Pomurjéhoz igazolt, amellyel 2016-ban pontvesztés nélkül bajnoki címet nyert. Bradics 2016-ban rövid marosvásárhelyi kitérő és egy Román Kupa-győzelem után visszatért Szlovéniába, majd 2017-ben a görög Áriszban is megfordult, mielőtt 2018-ban a DVTK-hoz igazolt. Barkerhez hasonlóan Bradics is gyorsan meghatározó játékosa lett a miskolciaknak. A bajnoki és kupameccseket is számolva 90 meccsen 68 gólt szerzett. Egyik legemlékezetesebb találatát éppen a Fradi ellen jegyezte még 2019 novemberében, amikor egy bajnokin szögletből lőtt gólt. A szerb támadó 2013 óta tagja a válogatottnak is, eddig 15-ször lépett pályára a nemzeti csapatban. Volt szerb gólkirály, illetve többször is a Diósgyőr legeredményesebb játékosa. Amerikai csapattársához hasonlóan két-két bajnoki bronzérmet és MK-ezüstöt szerzett a DVTK-val.

További cikkek