Vivi

Ki az a Borna Sosa? A Manchester City "csatlakozik" a Chelsea-hez a védőért folytatott versenyben

A Manchester City új balhátvédet szeretne még a Premier League rajtja előtt.
Ki az a Borna Sosa? A Manchester City "csatlakozik" a Chelsea-hez a védőért folytatott versenyben

A Manchester Cityt a Bundesligában szereplő Borna Sosa balhátvéddel hozták kapcsolatba Olekszandr Zincsenko közelgő távozása miatt.

Az ukrán 32 millió fontért az Arsenalhoz igazolt, Pep Guardiola csapata pedig a balszélen szeretne erősíteni a Premier League előtt.

A City beszállt a Stuttgart védőjének, Sosa-nak a leigazolásáért folyó versenybe, és a Chelsea is szívesen elhozná őt Angliába.
Eközben a beszámoló azt állítja, hogy a Citynek a Bayern München és a Barcelona részéről kemény versenyben kell lennie a magasan jegyzett hátvédért.

Mivel a Stuttgart állítólag 20 millió font körüli összegért hajlandó eladni Sosát a nyáron, az európai óriások most harcba szállnak majd érte.

A Premier League bajnokai állítólag Sosa-ban látják Marc Cucurella alternatíváját, akivel az elmúlt hetekben tárgyaltak.

A spanyol állítólagos 50 millió fontos ára azonban elriasztja a Cityt, és más célpontokat is szemügyre vehetnek.

Ki az a Borna Sosa?

Sosa profi pályafutását hazájában, Horvátországban kezdte, a Dinamo Zagreb csapatában.

A fővárosban eltöltött 13 év után Sosa 2018-ban ötéves szerződést szerzett magának a Stuttgartnál, mintegy 5 millió fontért. Első két németországi szezonjában azonban sérülésekkel küzdött.

A védő harmadik szezonja áttörésnek bizonyult, és látványos formát mutatott a Stuttgart hátvédsorában, 2025-ig meghosszabbította szerződését, és kilenc asszisztot is jegyzett a szezon végén.

Sosa az előző szezonban csapatkapitány lett, és 28 alkalommal lépett pályára a Bundesligában, ahol további nyolc asszisztot szerzett.

További cikkek