Vivi

Luca Pfeiffer a VfB-hez szerződik

A 25 éves csatár az FC Midtjyllandtól érkezik a klubhoz.
Luca Pfeiffer a VfB-hez szerződik

Luca Pfeiffer azonnali hatállyal a dán élvonalbeli FC Midtjyllandtól a VfB Stuttgarthoz szerződött, és 2026. június 30-ig szóló szerződést írt alá. A délnyugat-németországi Bad Mergentheimben született támadó az elmúlt szezont a Darmstadt 98-nál töltötte kölcsönben a Midtjyllandtól, ahol 33 fellépésen 18 gólt és hat asszisztot jegyzett minden bajnokságban. Pfeiffer a 20-as mezszámot kapta a VfB-től.

"Luca az elmúlt szezonban a Bundesliga 2 egyik legeredményesebb góllövője volt, és góllövő képessége, atletikussága, valamint a pályafutása során - hazai és külföldi szinten egyaránt - szerzett tapasztalatai miatt kiválóan illeszkedik a csapatunkba" - mondta Sven Mislintat sportigazgató. "Nagyon örülünk, hogy sikerült lezárni az átigazolást és üdvözölhetjük Lucát a VfB-nél."

 "Nagyon örülök, hogy hazatérhetek" - mondta Pfeiffer. "A VfB Stuttgart óriási jelentőséggel bír a régió számára - már gyerekként is lenyűgözött a VfB a stadionjával és a szurkolóival. Ezért is örülök nagyon, hogy sikerült a váltás, és hogy viselhetem a híres mezt a mellkasom körüli piros karikával.

"Alig várom a kihívást, hogy a Bundesligában játszhassak. Az a célom, hogy én és a csapattársaim minél sikeresebbek legyünk a VfB Stuttgartnál. A tavalyi szezon utolsó, Köln elleni mérkőzésén érezni lehetett a Mercedes-Benz Arénában a VfB-szurkolók elképesztő hangulatát és erejét. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon."

További cikkek