Marcus

Ludogorec vs Shamrock Rovers

2022.07.19. FH: 19:45
Ludogorec vs Shamrock Rovers

Egy kisebb futballország sorsa, hogy manapság még a regnáló nemzeti bajnok sem lehet biztos abban, hogy bejut egy nemzetközi verseny csoportkörébe. De ha van olyan klub, amelyikben bízni lehet, hogy sikerrel veszi a hosszú utat a selejtezőkön keresztül, az a bolgár bajnoki címvédő Ludogorez Rasgrad, ahogy azt az elmúlt évek is mutatták.

A bolgároknak többször sikerült már az élvonalban is megmérettetniük magukat. Idén is ez lesz a céljuk. Miután az első selejtezőkörben legyőzték a montenegrói Sutjeska Niksicet, most az ír Shamrock Rovers vár rájuk. Az írek az első fordulóban a máltai Hibernians csapatát múlták felül.

A 2010-es évek elején a Ludogorez Rasgrad főnixként emelkedett hamvaiból a bolgár klubfutball csúcsára. Közben a Ludos zsinórban tizenegy bajnoki címet nyert, és szinte tetszés szerint uralja az országos bajnokságot. Kétszer jutottak be a Bajnokok Ligája csoportkörbe és legalább az Európa Ligában rendszeresen szerepelnek.

Ezért kell idén is szem előtt tartani a sorozatos bolgár bajnokokat. Az Efbet Ligában már újra elkezdődött a szezon, és már most kiderült, hogy a szlovén edző, Ante Simundza csapatával ebben a szezonban is számolni kell. Ebben a szezonban négy mérkőzést játszottak és a Ludos mind a négyet úgy nyerte meg, hogy nem kapott gólt.

Valószínűleg még a League One, azaz az angol harmadosztály is vonzóbb sportági és pénzügyi szempontból, mint az ír Premier League-ben játszani, így a nemzeti bajnokságban a következő években aligha fog az egekbe szökni a színvonal és a Bajnokok Ligájában való részvétel valószínűleg megvalósíthatatlan cél marad az ír bajnokok számára. Teljes mértékben az európai kupaküzdelmek feladataira koncentrálhatnak, ennek ellenére nem sok jóval kecsegtet a Ludogorez Rasgrad és a Shamrock Rovers bulgáriai mérkőzésének sikere. Az ír bajnok azonban hat bajnoki mérkőzés óta veretlen.

A Ludogorez Rasgrad az elmúlt évtizedben jobb nevet szerzett magának nemzetközi szinten, mint a Shamrock Rovers a klubtörténelme során. Az ír klubfutball alapvetően versenyképtelen a nagynevű klubokkal szemben az európai kupákban.

A bolgárok erősen kezdték a szezont, négy meccset nyertek nullára és ezt a sorozatot szeretnék folytatni az ír bajnok ellen. Elvégre a Rovers hat mérkőzés óta nem kapott ki, ahol az ellenfelek mind nem voltak a Ludosok szintjén, így a hazai győzelemre való fogadás megbízhatónak tűnik.

A saját stadionjukban talán adtunk volna még egy esélyt az íreknek, hogy jó eredményt érjenek el. A bulgáriai utazás után ez nem valószínű, hogy így lesz. A hazaiak az egyértelmű favoritok, és mivel ebben a szezonban még nem kaptak gólt, úgy döntöttünk, hogy a Ludogorez Rasgrad és a Shamrock Rovers között a bolgárok nullszaldós győzelmére fogadunk.

 

Tipp:

Hazai győzelem -> 1,49

Mindkét csapat szerez gólt? 'NEM' -> 1,68

Szöglet 11,5 alatt a mérkőzésen -> 1,35

Szöglet 10,5 alatt a mérkőzésen -> 1,60

 

 

További cikkek