Vivi

Manchester United-jelentés: A Vörös Ördögök harcolnának a Newcastle és az Arsenal ellen a középpályásért

A Manchester United fontolgatja, hogy ajánlatot tesz a Lazio játékosáért, Sergej Milinkovic-Savicért, miután nem sikerült lezárni a Frenkie de Jong-ügyletet.
Manchester United-jelentés: A Vörös Ördögök harcolnának a Newcastle és az Arsenal ellen a középpályásért

A Manchester United a hírek szerint a Lazio játékosa, Sergej Milinkovic-Savic felé fordulhat új középpályás után kutatva, mivel a Barcelonától Frenkie de Jong megszerzésére tett erőfeszítéseik továbbra is akadoznak. 

De Jong a nyári átigazolási időszak megnyitása óta a United első számú célpontja, de az előrelépés lassú. 

A hétvégén újabb csapást mértek a Vörös Ördögökre, amikor a Barca elnöke, Joan Laporta megismételte, hogy nem akarja eladni a holland válogatott játékost:
"Kaptunk néhány ajánlatot Frenkie-ért, de egyelőre nem fogadtuk el, mivel szeretnénk beszélni vele, és pontosan tudni, mit akar" - mondta Laporta.

Az olasz Calciomercato szerint a United küzdelmei miatt, hogy az üzletet tető alá hozzák, a figyelmüket inkább Milinkovic-Savic felé fordíthatják.

A Lazio azonban 70 millió eurót kér készpénzben a szerb válogatott játékosért, a római klub tulajdonosa, Claudio Lotito pedig köztudottan kemény tárgyalópartner.

A Corriere dello Sport azt írja, hogy az Arsenal és a Newcastle is felvette a kapcsolatot a középpályás ügynökével, de hivatalos ajánlatot még nem tettek.

Bár mindketten központi középpályások, Milinkovic-Savic messze nem De Jong hasonló alternatívája.

A 27 éves, 180 centi magas, erős, technikás box-to-box középpályás, aki rendszeresen gólokkal és asszisztokkal száll be, nem pedig egy olyan tempót diktáló játékmester, mint De Jong. 

Milinkovic-Savic a 2021/22-es szezonban Maurizio Sarri alatt pályafutása egyik legjobb szezonját futotta, 11 gólt lőtt és 11 asszisztot adott a Serie A-ban, amikor a Lazio az ötödik helyen végzett.

Két év van hátra a szerződéséből az olasz fővárosban.

 

További cikkek