Marcus

Miért nem akar Richarlison a Madrid játékosa lenni?

Richarlison több klub érdeklődésére is számot tarthat a nyáron, hiszen Európa-szerte sokan sorra veszik a brazilt, mint potenciális átigazolási opciót.
Miért nem akar Richarlison a Madrid játékosa lenni?

A csatár iránt több Bajnokok Ligája-szintű klub, köztük a Real Madrid és a Tottenham is érdeklődik, de az Arsenal is szívesen soraiban tudná, de van néhány tényező, amit figyelembe kell vennie, mielőtt lépne.

Richarlison pozitív szezont zárt az Evertonnal, hiszen 10 bajnoki góljával hozzájárult az Everton túléléséhez az angol élvonalban, de lehet, hogy itt az ideje, hogy magasabb szintre lépjen.

 

Hová mehet Richarlison a nyáron?

Brazil lapértesülések szerint Richarlison szívesen távozna a Merseyside-i klubtól, de csak olyan csapathoz szeretne költözni, ahol garantált a játékidő számára.

Az Everton játékosa szeretné megtartani a helyét a brazil válogatottban, mivel a katari világbajnokságon szeretne játszani, ezért garanciákat szeretne a pályán töltött időre.

Ez valószínűleg kizárná a Real Madridhoz való átigazolást, ahol rengeteg lehetőség van támadásban, és nagy a verseny a helyekért, mivel Vinicius Jr., Karim Benzema és Rodrygo már alapemberei a klubnak.

Az Evertonnál Richarlison eddig többnyire középen vagy a balszélen játszott, mindkét posztot jelenleg elsősorban Benzema, illetve Vinicius Jr. foglalja el a BL-győztes csapatnál.

A Tottenham vitathatatlanul az a célállomás, amely leginkább vonzza Richarlisont, annak ellenére, hogy Harry Kane, Son Heung-min és Dejan Kulusevski is ott van, de valószínűleg itt játszaná a legtöbbet.

 

Richarlison rengeteg Premier League-es tapasztalattal rendelkezik és még mindig csak 25 éves, így ott is hosszú távú karriert futhatna be, ráadásul a liga egyik legjobb menedzsere, Antonio Conte alatt két különböző poszton is játszhatna.

A rotáció a Tottenhamnél valószínűbb és Richarlison ott gyakrabban játszhatna, mint más kluboknál, így ez lenne számára a legmegfelelőbb opció.

Richarlison már eddig is jó benyomást tett a brazil menedzserre, Tite-re, aki rendszeresen beválogatta őt a válogatottba. Így a világbajnokságra utazó keretből való kiesése nem tűnik valószínűnek, de a játékos nem akar kockáztatni.

A csatár 36 fellépésen 14 gólt szerzett a Selecao színeiben, 2022-ben pedig négy meccsen négyszer volt eredményes.

További cikkek