Vivi

Neymar öt évre börtönbe kerülhet a korrupt Barcelona-aláírás miatt

Kilenc év telt el azóta, hogy Neymar a brazil óriás Santosból Barcelonába igazolt. Az akkoriban a bolygó legjobb fiatal labdarúgójaként tartották számon, szerződtetését nagy izgalom fogadta, és a Selecao sem maradt el.
Neymar öt évre börtönbe kerülhet a korrupt Barcelona-aláírás miatt

Neymar óriási sikereket ért el a Barcelonánál, ahol négy évet töltött, mielőtt 2017-ben a PSG-hez költözött, miközben igyekezett kilépni Lionel Messi árnyékából.

Míg Neymar katalán pályán töltött ideje sikeres volt, az ő átigazolása a labdarúgás egyik legnagyobb jogi botrányának volt az oka.

Mostanra már köztudott, hogy Neymar Barcelonába szerződtetése rengeteg korrupt ügyletbe került az akkori klubelnök, Sandro Rossell részéről, aki összejátszott a brazil édesapjával és ügynökével, valamint a Santos FC egy korábbi igazgatójával, hogy a váltás átmenjen a rostán.

Hét évvel ezelőtt panaszt tett a DIS nevű cég, amely Neymar Barcához való átigazolásának idején Neymar 40%-os jogait birtokolta, azt állítva, hogy a játékos, a családja és a Barcelona becsapta őket.

Az ügy már régóta húzódik, és októberben lesz az ügy végső tárgyalása a barcelonai bíróságon.

Az El Pais rávilágított az ügy néhány részletére és arra, hogy milyen büntetési követeléseket fogalmaz meg az ügyészség Neymarral és állítólagos bűntársaival szemben.

Neymar október 17-én áll bíróság elé a korrupciós ügyben, alig egy hónappal a 2022-es katari FIFA-világbajnokság előtt, és a beszámoló szerint az ügyészség azt szeretné, ha a bíróság két év börtönbüntetést és 10 millió eurós pénzbüntetést szabna ki rá.

A DIS, a feljelentő azonban sokkal szigorúbb büntetést szeretne a brazil szupersztárra. Ötéves büntetést kérnek a bíróságtól Neymarra, miközben azt is követelik, hogy ugyanennyi időre tiltsák el az ex-Barça-sztárt a labdarúgástól.

Az ügyészség börtönbüntetést fog kérni a Barça két kegyvesztett korábbi elnökére is Rossellre, valamint Josep Maria Bartomeura, aki a klub alelnöke volt a Neymar-üzlet megkötésekor.

További cikkek