Tibor
forrás: hunbasket

RAKSÁNYI KRISZTINA NEM SZEREPEL TÖBBÉ A VÁLOGATOTTBAN

Raksányi Krisztina nem szerepel többet a magyar női kosárlabda-válogatottban.
RAKSÁNYI KRISZTINA NEM SZEREPEL TÖBBÉ A VÁLOGATOTTBAN fotó: hunbasket

Nem szerepel többet a magyar női kosárlabda-válogatottban az eddigi csapatkapitány Raksányi Krisztina, a spanyol Tenerife játékosa, aki elsősorban családi okok miatt hozta meg ezt a döntést.

A 30 éves kosárlabdázó az M4 Sport Sporthíradó című műsorában szerdán elmondta, édesanyja tavaly novemberben életmentő műtéten esett át, ő pedig ezután "átértékelte" magában a helyzetet.

" Mivel külföldön játszom, ezért amikor itthon tartózkodom, szeretném az időt a családommal tölteni. Tíz éve vagyok felnőtt válogatott, így nyilvánvalóan nem volt könnyű meghozni a döntést, de az ilyen esetekben az ember átértékeli magában a dolgokat " - fogalmazott a kosaras, aki már januárban egyeztetett Székely Norbert szövetségi kapitánnyal a válogatott szereplésének lemondásáról, ugyanakkor úgy véli, a fiatal játékosokat is felvonultató nemzeti együttesnek jó esélye van kijutni az Európa-bajnokságra.

Ami a klubcsapatát illeti, Raksányi elmondta, a Tenerife nem áll túl jól a spanyol bajnokságban, két meccset még mindenképpen meg kell nyernie, hogy az élvonalban maradjon, ugyanakkor a játékoskeret alapján az együttesnek jobb pozícióban kellene lennie.
"Sok minden történt ebben az idényben, 21 játékos fordult meg a keretben, ami nagyon sok egy szezon alatt, ráadásul januárban sokan koronavírus-fertőzéssel küzdöttek, mindemellett edzőváltások is voltak a csapatnál" - fejtette ki Raksányi.
Hozzátette: saját magával soha nem elégedett, szerinte mindig lehet jobban játszani, ugyanakkor mostanában meccsről meccsre 30 perc feletti időt kell a pályán töltenie, s ez rányomja a bélyegét a teljesítményére.

A kosaras elárulta, szeretne a Tenerifében maradni, zajlanak a tárgyalások a hosszabbításról, és el tudja képzelni, hogy akár a másodosztályban is tovább segítse a csapatot.

Raksányi a válogatott tagjaként a 2015-ös, a 2017-es és a 2019-es Európa-bajnokságon is szerepelt, 2019-ben a szövetség az Év női játékosának választotta.

 

További cikkek