Marcus

Sebastien Haller orvosi vizsgálaton

Az Ajax támadója, Sebastien Haller orvosi vizsgálaton esik át a Borussia Dortmundhoz való 30 millió fontos átigazolása előtt.
Sebastien Haller orvosi vizsgálaton

A Bundesliga-csapat Erling Haaland Manchester Citynek történt eladása óta vadászik egy új csatárra, bár a nyáron szerződtette a Red Bull Salzburg csatárát, Karim Adeyemit is.

És a BVB közeledik egy újabb lehetőséghez az élvonalban, mivel az elefántcsontparti válogatott Haller hamarosan orvosi vizsgálaton vesz részt, miután az Ajaxszal megegyeztek egy 30 millió font értékű, plusz különböző bónuszokat tartalmazó üzletről.

A 90min a múlt héten arról számolt be, hogy a holland klub reménykedik abban, hogy 40 millió eurót kap Hallerért és a bónuszok közelebb vihetik a végső összeget ehhez az összeghez.

Haller az elmúlt szezonban szenzációs formában volt az Ajaxban és mindössze nyolc Bajnokok Ligája-mérkőzésen 11 gólt szerzett. Az Eredivisie-ben is 21 alkalommal volt eredményes, amikor is az Ajax megőrizte a holland bajnoki címet.

A 28 éves játékos visszatér a német labdarúgásba, miután a 2017/18-as és a 2018/19-es szezont az Eintracht Frankfurtnál töltötte, ahol 77 mérkőzésen 33 gólt szerzett.

Ezután egy felejthető időszak következett a West Hamnél, majd a 2020/21-es szezon közepén az Ajaxhoz igazolt, ahol újra Európa egyik legkeresettebb csatárává vált.

Az Ajax a tavalyi szezonban bajnoki címet nyert csapatból több kulcsembert is elveszít. A korábbi menedzser, Erik ten Hag abban bízik, hogy Antony, Jurrien Timber és Lisandro Martinez csatlakozik hozzá a Manchester Unitednél, míg Noussair Mazraoui és Ryan Gravenberch a Bayern Münchenhez írt alá.

További cikkek