Két évvel ezelőtt a szinte a teljes kezdőcsapatunkat ledöntő Covid-járvány miatt a Hammarby elleni Európa-liga-selejtezőn került fel a „nagyok” közé az akkor még csak tizennyolc esztendős Corbu Marius. A rendkívül tehetséges csángó fiatalember azóta már ötvenkét NB I-es találkozón van túl, s egyre stabilabb pontja Hornyák Zsolt együttesének. Az elmúlt szezonban már a gólok is jöttek, a magyarcsügési srác négyszer volt eredményes. 

„Azt, hogy mennyit fejlődtem az elmúlt két év alatt, igazából a kívülállók tudják megmondani, de úgy érzem, jó irányba haladtam, úgy a játékban, mint emberileg és szellemileg. Nagyon fontos, hogy megtanultam, milyen felnőtt szinten, egy igazi profi csapatban játszani, és azt hiszem, védekezésben, illetve a fizikálisan is sikerült előrelépnem. Ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy szinte minden területen lehet és kell is fejlődnöm. Ha valamit ki szeretnék emelni, az a befejezések: a legutóbbi idényben szereztem pár gólt, de ha higgadtabb lettem volna, meglehetett volna duplája, vagy akár több is” – értékelte röviden eddigi felnőtt pályafutását Marius.

A talentumán kívül szorgalmával és szerénységével is kiemelkedő ifjúnak a mostani a negyedik edzőtábora a nagycsapattal, elmondása szerint kifejezetten élvezi az összetartásokat. A napi edzésmunkán túl a konditermet is rendszeresen látogatja, a megfelelő regenerációra is odafigyel, a fennmaradó szabadidejében pedig szobatársával, Alexandru Balutával vívnak virtuális futballcsatákat, és a biliárdasztalnál is igyekeznek megállni a helyüket.

„Általában párosozni szoktunk, Alexszel itt jó csapatot alkotunk, bár azt hiszem, ebben a műfajban én vagyok a jobb. Jóllehet a zöld gyepen mozgok igazán otthonosan, azért ezen a téren is elboldogulok. Ami a fifázást illeti, nem vagyok rossz, de vannak nálam jobbak, például Komáromi Gyuszi. Vele régen játszottam már, akkor – bár szoros meccseken – háromból kétszer ő nyert” – mesél mosolyogva a zöld asztalnál, illetve a kontrollerrel a kézben szerzett tapasztalatokról a középpályás.

S hogy mit szeretne megvalósítani az előtte álló idényben? Nos, Mariusnak erre is megvan a válasza.

„A jelen pillanatot élem, de természetesen mindig kitűzöm magamnak a megvalósítandó célokat. Ezek között nyilván szerepel az, hogy a bajnokságban minél jobban szerepeljünk, minden mérkőzésen a maximumot nyújtsuk, és ha lehet, nyerjük is meg az adott találkozót. Talán mondanom sem kell, hogy emellett a Konferencialigában is szeretnénk az elvárásoknak megfelelően teljesíteni.”