Marcus

Újabb lépést tehet a Chelsea Declan Rice-ért

A Guardian szerint Tuchel arra ösztökéli a Chelsea-t, hogy újabb ajánlatokat tegyen a kelet-londoni klub felé, hogy kikényszerítse a játékos eladását.
Újabb lépést tehet a Chelsea Declan Rice-ért

A korábban a klub akadémiáján játszó Rice a Premier League egyik legjobb középpályásává nőtte ki magát, és már régóta több topklub, köztük a Chelsea és a Man Utd célpontja.

A West Ham azonban folyamatosan visszaverte ezeket az ajánlatokat, ezzel frusztrálva Európa néhány vezető csapatát.

A Kalapácsosok 150 millió fontra értékelték Rice-t, ami arra szolgál, hogy elriassza a potenciális kérőket.

Ez a megközelítés úgy tűnt, hogy a nyáron meghozta gyümölcsét, mivel a Chelsea érdeklődése alábbhagyott, a United pedig a barcelonai Frenkie de Jong felé fordította figyelmét.

Most azonban a Kékek ismét a 23 éves játékos felé fordították figyelmüket, aki 2021-22-ben egy újabb lenyűgöző szezont produkált és a West Hamet az európai kvalifikáció szélére juttatta, mielőtt a véghajrában lemaradt volna.

Tuchel nem titkolta, hogy csodálja a fiatal középpályást.

Arra az áprilisi kérdésre, hogy mennyire értékeli Rice-t, a német így válaszolt: "Nagyon magasan".

"Nagyon kedves srácnak tűnik abból, amit mindenki mond nekem, és a Chelsea akadémiájáról származik, és ezt [a kvalitásait] bizonyítja is".

"Csapatkapitány, nagy felelősséggel játszik, fizikális játékos, nagyon taktikus gondolkodású, kulcsjátékosa a csapatának. Ez nem meglepetés".

"Mindenki látja ezt. Hatalmas része van a West Ham sikerében, és ez lenyűgöző".

Rice-nak 2024-ig van szerződése a West Hamnél, a klubnak opciós joga van arra is, hogy további egy évvel meghosszabbítsa.

A közelmúltban tett kísérletek azonban kudarcot vallottak, a játékos nemrég visszautasított egy jövedelmező hosszabbítást, amely 2030-ig tartotta volna őt a Kalapácsosoknál.

További cikkek