Vivi

A Barcelona közeledik a 17 éves középpályás tehetség szerződtetéséhez

A Barcelona az egyik legaktívabb csapat volt a nyáron az átigazolási piacon, a klub nem kevesebb, mint öt minőségi játékos szerződtetését jelentette be ebben a hónapban.
A Barcelona közeledik a 17 éves középpályás tehetség szerződtetéséhez

Miközben a Barça szenzációs munkát végzett az olyan világklasszisok megszerzésében, mint Robert Lewandowski, a klub az alacsonyabb ligák feltörekvő spanyol tehetségeit is szemmel tartja, hiszen az év elején már megszerezte Pablo Torre-t.

Fabrizio Romano szerint a Barcelona idén nyáron újabb bravúrt készül végrehajtani a piacon, méghozzá Unai Hernandez szolgálatainak biztosításával.

A 17 éves középső középpályás jelenleg a Girona U17-es csapatában futballozik. Idén már elég jó benyomást keltett az ifjúsági korosztályokban, és csak idő kérdése lehet, hogy a fiatalember a katalánokhoz költözzön.

A Romano szerint a Barcelona teljes mértékben megegyezett a Gironával Hernandez megszerzéséről. A játékos maga is kész csatlakozni a Blaugranához, bár az első csapatban nem fog szerepelni.

A mindössze 17 esztendős Hernandeznek még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy a válogatottban is számításba jöjjön.

Az alsóbb ligákban azonban hatalmas potenciált mutatott, és szerződtetése a Barcelona azon projektjének tulajdonítható, hogy megtalálja a "következő Pedrit", tekintettel a spanyolok példátlan sikereire az elmúlt 12 hónapban.

Most már csak az fog kiderülni, hogy a tinédzserjelölt képes-e megfelelni az elvárásoknak, és folytatni tudja-e gyors fejlődését a Barcelona fejlett ifjúsági edzőközpontjában.

Az elmúlt években számos Barcelona B-játékosnak sikerült az első csapatban érvényesülnie, és nincs ok arra, hogy Unai Hernandez ne követhesse ezt a példát.

További cikkek