Vivi

A Barcelona megegyezett, a játékos orvosi vizsgálatra utazik

Az AFC Bournemouth a hírek szerint a Barcelona kapusának, Netónak a szerződtetése előtt áll.
A Barcelona megegyezett, a játékos orvosi vizsgálatra utazik

A Sky Sports riportere, Mark McAdam szerint a 33 éves játékos ma (pénteken) repül Spanyolországból, hogy orvosi vizsgálaton vegyen részt, mielőtt aláírja egyéves szerződését a Dean Courtnál.

A veterán lövő-állkapus egykori brazil válogatott, aki még 2018-ban egyszer képviselte hazáját.

Pályafutását szülőhazájában, Brazíliában kezdte az Athletico Paranaense csapatában, mielőtt 2011-ben Európába költözött volna, és az olasz Fiorentinához került, kezdetben második számú játékosként az AFC Bournemouth korábbi kedvence, Artur Boruc mögött.

Olaszországban végül áttörést ért el, 72 Serie A-s mérkőzésen lépett pályára, mielőtt 2015-ben a Juventushoz igazolt. Érthető módon azonban ismét második számú választás volt a Juve és az olaszok legendája, Gianluigi Buffon mögött.

2017-ben az olasz Serie A-ból a spanyol La Ligába, a Valenciához igazolt, egy 7 millió eurós üzlet keretében. A két szezon alatt Neto első számú kapus volt, amit a két idény alatt 67 La Liga-beli fellépése is mutat. Teljesítménye nyilvánvalóan sokakat lenyűgözött Spanyolországban, és 2019-ben 26 millió euróért plusz 9 millió eurós ráadásért csatlakozott a Barcelonához. A Camp Nouban ismét második számú választás volt, és mindössze 12 alkalommal lépett pályára a spanyol óriásnál a La Ligában (ebből mindössze háromszor a 2021/22-es szezonban).

Annak ellenére, hogy pályafutása nagy részében válogatott játékos volt, a kitüntetéseinek listája meglehetősen lenyűgöző.

Olaszországban tagja volt azoknak a csapatoknak, amelyek kétszer is megnyerték az olasz duplát: 2015/16-ban és 2016/17-ben a Serie A-t és a Coppa Italiát is megnyerte. Ugyanez a csapat 2017-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutott.

Spanyolországban kétszer nyerte meg a Copa del Rey-t, 2019-ben a Valenciával, 2021-ben pedig a Barcelonával.

Nemzetközi kitüntetésekkel 2012-ben Londonban olimpiai ezüstérmet szerzett.

További cikkek