Vivi

A Bayern München megvizsgálta Joao Felix szerződtetését az Atletico Madridtól

A nyári átigazolási időszak tele volt meglepetésekkel a Bayern München szurkolói számára.
A Bayern München megvizsgálta Joao Felix szerződtetését az Atletico Madridtól

A bajor klub nagy szerződtetést húzott be azzal, hogy gyorsan lezárták Sadio Mane átigazolását a Liverpooltól. A Die Roten jelenleg Mathijs De Ligt leigazolására koncentrál a Juventustól. Hasan Salihamidzic hétfőn Torinóba utazott, hogy tárgyalásokat folytasson az olasz klubbal.

Mane mellett a Die Roten a nyáron más támadási lehetőségeket is megvizsgált. A Sport1 szerint a Bayern megkereste az Atletico Madridot, hogy Joao Felix szerződtetéséről tárgyaljanak. A spanyol klub gyorsan leszögezte, hogy a portugál csatár nem eladó. A Rekordbajnok akkor sem tudta volna szerződtetni, ha 80 millió eurós ajánlatot tesznek érte.

Az Atletico Madrid közel 120 millió eurót fizetett Felix 2019-es leigazolásáért a Benficától. A német bajnok ezt az összeget nem érte volna el, de a Sport1 kitart amellett, hogy Benjamin Pavard is benne lehetett volna ebben az akcióban. A dolgok jelenlegi állása szerint nem valószínű, hogy Felix a nyáron elhagyja a spanyol fővárost a bajorok kedvéért.

Felix az Atletico Madridnál nem a legjobb formáját hozta, de így is alig több mint 100 fellépésen 43 gólpasszig jutott. Ez jelentős teljesítmény egy olyan játékostól, aki még csak most töltötte be a 22. életévét. Az Atletico Madrid nagy összeget fizetett a potenciáljáért. Ugyanez az oka annak, hogy a Die Roten is érdeklődést mutatott iránta.

A Bayernnek egyelőre nincs szüksége újabb csatárra Mane szerződtetése után. A bajor klubnak lehet, hogy meg kell vizsgálnia a piacot, ha Robert Lewandowskinak sikerül megpecsételnie az FC Barcelonához való átigazolását. A lengyel támadó többször nyilvánosan is kifejezte, hogy a nyáron szeretné elhagyni a bajorokat.

Még ha Lewandowski végül távozik is, a Bayern az Atletico Madrid átigazolási igényei miatt nem valószínű, hogy lépni fog Felixért. A Die Roten számára a jövőben is érdekes játékos lesz, így nem zárható ki a jövőbeni váltás, ha továbbra is jól fejlődik Spanyolországban.

Közben a Sport1 arról is beszámol, hogy a Die Roten bizakodó Serge Gnabry szerződésének meghosszabbításában. A német szélső várhatóan a következő napokban dönt az új szerződéséről, miután a múlt héten jelentkezett a szezon előtti edzésre.

Gnabry szerződéshosszabbítása nagy lökést adna a Die Roten számára. A német bajnokok kizárólag De Ligt szerződtetésére és végül Lewandowski pótlására koncentrálhatnak, ha sikerül megegyezni a Barcelonával. A Bayern emellett Konrad Laimer szerződtetését is szeretné nyélbe ütni az RB Leipzignél, miután az osztrák középpályással személyesen is megegyeztek.

További cikkek