Vivi

A Borussia Dortmund és a Schalke összecsap Antoni Kozuba szerződtetéséért

A Borussia Dortmund és az FC Schalke 04 is érdeklődik a Lech Poznań játékosának, Antoni Kozubalnak a szerződtetése iránt.
A Borussia Dortmund és a Schalke összecsap Antoni Kozuba szerződtetéséért

A Borussia Dortmund a hírek szerint örök riválisával, a Schalkéval csatázik a fiatal lengyel középpályás, Antoni Kozubal szerződtetéséért. A 17 éves játékos általában védekező középpályásként szerepel csapatában. A játékos a Lech Poznań akadémiájának terméke, és valóban bemutatkozott az első csapatban.

Kozubal eddig két lengyel Ekstraklasa-mérkőzésen és három mérkőzésen játszott a Lengyel Kupában. Utóbbi megmérettetésen megszerezte első profi gólját is. Úgy tűnik, hogy ezek a teljesítmények felkeltették a két német klub érdeklődését.

Kozubal játékosprofilja alapján úgy tűnik, hogy ha a Dortmund megmozdulna a fiatal lengyel középpályásért, akkor az egyik ifjúsági csapatban, talán a 23 éven aluliaknál játszana.

Jelen állás szerint a játékos számára nincs hely a kedvenc védekező középpályás pozíciójában, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a BVB nemrég szerződtette Salih Özcant, akinek a percekért elsősorban Jude Bellingham és Emre Can jelentenek konkurenciát.

A Borussia Dortmund tehetséges fiatalja, Abdoulaye Kamara is a szárnyak alatt várja a lehetőséget az első csapatban. A középpályás az elmúlt hónapokban az U-19-es és az U-23-as válogatottban is meggyőző teljesítményt nyújtott.

A rendelkezésre álló információk szerint Kozubal szerződése a Lech Poznańnál 2024-ig szól, így a játékos eladása nem sürgős a lengyel Ekstraklasa csapatánál. Bár természetesen jó lenne, ha a BVB egy újabb fiatal tehetséget szerződtetne, hacsak a játékosért fizetett összeg nem lesz jelentős, a pályán vannak még más területek, amelyekre a klubnak a következő hetekben koncentrálnia kell.

További cikkek