Marcus

A Dortmund bizakodó a támadó leigazolásában

A Dortmund kezdeti 33 millió eurós ajánlata nem volt elég, de még dolgoznak az aláíráson.
A Dortmund bizakodó a támadó leigazolásában

Fabrizio Romano szerint jól halad Sebastien Haller szerződtetése a Dortmundnak. Az Ajaxszal folynak a tárgyalások a végleges összegről és a kiegészítésekről és a francia-iráni csatárral kapcsolatban a személyi feltételekkel kapcsolatban sincsenek problémák. 

Bár a Dortmund híres arról, hogy fiatal tehetségeket nevel, a klub viszonylag nemrégiben "idősebb" játékosokat szerződtetett, mint például Axel Witsel 2018-ban és Mats Hummels második eljövetele 2019-ben. Mégis, 27 évesen Sebastien Haller nem éppen a visszavonulás előtt áll.

Haller kiváló erősítés lehet a Dortmund számára, hiszen a 2021/22-es Bajnokok Ligája harmadik legjobb góllövője annak ellenére, hogy az Ajax már a 16 között kiesett. Emellett ő lett az első játékos, aki a bajnokság történetében hét egymást követő mérkőzésen szerzett gólt.

Az Eredivisie-rekordja is pazar, az elmúlt szezonban 31 mérkőzésen 21 gólt szerzett. A Dortmund szerződtetése nagyszerű és fontos, különösen a gólgyáros Erling Haaland távozása után. Nagy űrt kell betöltenie, de jelenleg kevés okunk van azt hinni, hogy Haller nem lesz képes jelentős mértékben hozzájárulni a gólok termelésében.

 

Sebastien Haller karrierje

Miután az Auxerre-ben debütált a profik között, Haller a holland Utrechtbe távozott, ahol nagyszerű időszakot töltött el. A sikerek felkeltették az Eintracht Frankfurt érdeklődését, akik 2017-ben szerződtették őt.

Két évvel később a West Ham Uniteden volt a sor. Sajnos Haller ideje a Premier League-ben kevesebb mint két szezon után véget ért, annak ellenére, hogy ötéves szerződést írt alá. Azonban talán ez áldás volt, mert az Ajaxhoz való csatlakozása lehetővé tette számára, hogy karrierje eddigi legsikeresebb szezonját teljesítse.

Célja, hogy a következő szezonban még nagyobbat alkosson. Érdekes lesz látni, hogy Haller mire lesz képes második Bundesliga-szereplése során.

További cikkek