Marcus

A Real Madrid "szerencsés volt" hogy megnyerte a BL-t

A Real Madrid "egy kicsit szerencsés" volt, hogy megnyerte a Bajnokok Ligáját az elmúlt szezonban, állítja a Manchester City vezérigazgatója, Ferran Soriano - aki szerint Carlo Ancelotti legényei "megérdemelték, hogy kikapjanak a PSG, a Chelsea, a Liverpool és mi ellenünk". 
A Real Madrid "szerencsés volt" hogy megnyerte a BL-t

A Los Blancók 14. bajnoki címüket szerezték meg, miután májusban a Stade de France-ban 1-0-ra búcsúztatták a Liverpoolt Vinicius Jr. második félidei találatának köszönhetően, és hullámvasutazást éltek a tornán, miután néhány szoros kiütéses meccsen túljutottak, és háromszor is visszavágtak a legjobb 16 közé és az elődöntőben jutáskor.

Karim Benzema hihetetlen góllövő formája - 15 találattal a neve mellett - vitte a Madridot a trófeáig vezető úton, és számos szoros meccsen mentette meg őket, Soriano szerint szerencsésnek mondhatják magukat, hogy megnyerték a trófeát. 

Soriano City csapata az elődöntőben maga is 6-5-re kikapott a Madridtól - a LaLiga-csapat kétszer is betalált a mérkőzés végén, majd a hosszabbításban Benzema büntetőjével nyert.

A City régóta vágyik arra, hogy a kezében tartsa a BL trófeát - 2021-ben a döntőben a Chelsea-től kapott ki -, de szerinte nem "megszállottja" a győzelemnek. 

A Bajnokok Ligája egy olyan trófea, amit szeretnénk, de tudjuk, hogy ez egy kis szerencsétől függ és nem vagyunk megszállottak - mondta Soriano a Dr. Football podcastben a Mirror beszámolója szerint. 

'Az emberek ma arról beszélnek, hogy a Madrid milyen sikereket ért el az elmúlt években, és azt hiszem, joggal mondhatjuk, hogy egy kicsit szerencsések voltak. Talán azt mondhatnám, hogy megérdemelték volna, hogy kikapjanak a PSG ellen, a Chelsea ellen, ellenünk vagy a Liverpool ellen'. 

Hozzátette, hogy a Madridnak az elmúlt évtizedekben sokkal jobb csapatai voltak, akik nem nyerték meg a trófeát, ezzel arra utalva, hogy még a világ legjobb csapatai is lemaradhatnak Európa nagydíjáról.

Az emberek nem emlékeznek arra, hogy a 80-as és 90-es években [a Realnak] fantasztikus csapata volt, a történelem egyik legjobbja, [Emilio] Butraguenóval és La Quintával és mégsem tudták megnyerni" - tette hozzá Soriano.

'A Milan minden évben kiejtette őket. Szóval most némileg szerencsések voltak, de évekig nagyon pechesek is voltak'.

A madridiak az elmúlt szezonban közel álltak ahhoz, hogy az első kieséses körben kiessenek. Az első mérkőzésen Kylian Mbappé gólja biztosította Mauricio Pochettino csapatának 1-0-s győzelmét, majd a francia játékos a visszavágón 2-0-s összesítéssel növelte előnyüket, mielőtt Karim Benzema 17 perces mesterhármasával a párizsiakat ledöbbentette. 

A következő fordulóban a Premier League-ben szereplő Chelsea-vel kerültek szembe, akit 3-1-re vertek a Stamford Bridge-en, de az idegőrlő második mérkőzésen a Chelsea 3-0-ra elhúzott és fél lábbal az elődöntőbe jutott, mielőtt Rodrygo és Benzema - ismét - 5-4-es összesített győzelmet arattak.

A Man City volt a következő, amely megpróbálta meghiúsítani a Madrid menetelését- és jól kezdett, hiszen az első mérkőzésen 4-3-as thrillerben legyőzte őket az Etihadban. 

A második mérkőzésen már biztosnak tűnt a döntőbe jutásuk a Liverpool ellen, amikor Riyad Mahrez 15 perccel a vége előtt betalált, majd Rodrygo kétszer is betalált, Benzema pedig a hosszabbításban egy büntetőből juttatta tovább csapatát. 

A döntőben pedig már csak a Liverpool állt a 14. Bajnokok Ligája-trófea megszerzésének útjába és ezt a feladatot megfelelően teljesítették is, hiszen Vinicius Jr. a második félidő hajrájában betalált és 1-0-s győzelmet aratttak. 

További cikkek