Marcus

A Sporting 50 millió eurós sztárját akarja a Chelsea

A Chelsea ajánlatot tesz a Sporting Lisszabon sztárjáért, Matheus Nunesért, mivel a középpályát szeretnék megerősíteni a Londoni kékek.
A Sporting 50 millió eurós sztárját akarja a Chelsea

A portugál válogatott játékost számos európai topklub szeretné megszerezni és a szerződésében 60 millió eurós elengedési záradék szerepel, de úgy vélik, hogy egy 45 millió eurós ajánlatot plusz 5 millió eurós kiegészítést is elfogadnának.

 

Milyen pozícióban játszik Matheus Nunes?

Nunes elsősorban középső középpályás, akit "8-as számú" középpályásként jellemeznek, de a védekezési feladatai iránti elkötelezettsége miatt képes előrébb és mélyebben is játszani egy kettős tengelyben.

 

Mennyire jó Matheus Nunes?

Pep Guardiola, a Manchester City főnöke a világ labdarúgásának egyik legjobb játékosaként jellemezte Nunest, amikor csapata a Sporting ellen játszott a Bajnokok Ligájában az előző szezonban.

A portugál válogatottban tavaly debütált és nyolc válogatottságig jutott, egyszer pedig gólt is szerzett.

Nunes az elmúlt szezonban bekerült a Primeira Liga év csapatába is, valamint kétszer elnyerte a "hónap középpályása" díjat.

Nunes első teljes szezonjában a portugál bajnoki címig vezette a Sportingot, miután 2019 januárjában kevesebb mint 1 millió euróért csatlakozott az Estoriltól.

A Sporting színeiben 74 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken hat gólt lőtt és négy asszisztot szerzett.

Bár a gólhozzájárulása alacsony lehet, Nunes egy komplett középpályás és a mélyről való labdavezetési képessége sok csodálót szerzett neki.

 

Mely klubok érdeklődnek Matheus Nunes iránt?

A Chelsea mellett állítólag a Man City és a Paris Saint-Germain is érdeklődik Nunes iránt.

Nunes azonban ragaszkodik ahhoz, hogy teljes mértékben elkötelezett a Sporting Lisszabon iránt és a portugál médiának azt nyilatkozta, hogy az a célja, hogy kitöltse a szerződését.

"Nincs értelme az átigazolásommal foglalkozni. Boldog vagyok a Sportingnál. A portugál bajnokság egy nagyszerű bajnokság" - mondta Nunes.

 

Mikor jár le Matheus Nunes szerződése?

Matheus Nunes tavaly írt alá új szerződést, amely 2026-ban jár le.

További cikkek