Vivi

Az Everton kész eladni a 25 millió fontot érő Marco Silva aláírását

Az átigazolási időszakban tapasztalt némi szunnyadás után az Everton az elmúlt héten életre kelt.
Az Everton kész eladni a 25 millió fontot érő Marco Silva aláírását

Dwight McNeil személyében egy állandó szerződést kötött, Ruben Vinagre pedig kölcsönbe érkezett.

Az Everton most a korábbi középpályást, Idrissa Gueye-t veszi célba. A Toffees most már kész eladni Jean-Philippe Gbamint, akit Gueye pótlására szerződtettek 2019-ben.

Frank Lampard rendíthetetlenül gondolkodik a csapat további fejlesztésén, és a védelem és a támadás kiegészítései után a gépházat is fejleszteni szeretné. A Toffees szilárd, megbízható és kompetens tartóként dolgozó középpályás nélkül maradt, mióta Gueye 2019-ben távozott a PSG-hez. Három évvel Gueye távozása és számtalan próbálkozás után, hogy pótolják a középpályást, a Toffees végre közeledik az utódjához. Ki lesz az utódja? Maga Gueye.

Az Everton tárgyalásokat folytat arról, hogy Gueye-t visszahozza az Evertonba a PSG-től. A francia óriás abban reménykedik, hogy a játékoskeretük méretét csökkentik és játékosokat adnak le az ablakban. Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az Everton vissza tudja szerződtetni Gueye-t, és valószínűleg sokkal kevesebbért, mint amennyiért 2019-ben a PSG-től kapták.

Az Everton korábbi menedzsere, Marco Silva 2019-ben szerződtette Gbamint, hogy betöltse az Aston Villa korábbi embere által hagyott űrt. Gbamint Gueye atletikus és erős cseréjének tartották. A Toffees végül 25 millió fontot fizetett a Mainz 05-nek, de három év elteltével úgy tűnik, a pénz elúszott.
Az Everton nyitott Jean-Philippe Gbamin eladására, miközben Idrissa Gueye visszatérése egyre közelebb kerül.

Három teljes szezon alatt Gbamin több mint 600 napot hagyott ki sérülések miatt. Sőt, az Evertonba való költözése óta az elefántcsontparti mindössze két alkalommal sikerült a pályán maradnia a teljes mérkőzésen. A tavalyi szezon második felében Gbamin a CSKA Moszkvához került kölcsönbe, a 26 éves játékos 11 bajnoki mérkőzésből 10 alkalommal 90 percet játszott.

Annak ellenére, hogy fittnek tűnik, és az elmúlt szezonban is stabilan szerepelt kölcsönben, a The Times szerint az elefántcsontparti játékos a nyáron távozhat az Evertontól. Gueye üldözésében viszont zökkenőmentesen haladnak a dolgok.

Fabrizio Romano szerint az Everton közeledik a szenegáli végleges szerződtetéséhez, az üzlet végső részleteiről még ezen a héten tárgyalnak. A PSG minél hamarabb el akarja adni Gueye-t, az Everton pedig bízik abban, hogy sikerül megszerezniük a 32 éves játékost.

A Goodison Parkban töltött ideje alatt Gueye a szurkolók kedvencévé vált, és érkezése minden bizonnyal megnyugtatná a szurkolókat. Másrészt a szurkolók sosem kötötték össze Gbamin nevével, egyszerűen azért, mert alig tudta megmutatni valódi potenciálját a pályán, mivel folyamatosan sérülések gyötörték.

További cikkek