Tibor
forrás: hunvolley.hu

BRONZÉRMES LETT A MAFC

A férfi röplabda Extraligába a MAFC legyőzte a Kazincbarcika csapatát, a Dunaújváros pedig kiesett az élvonalból.
BRONZÉRMES LETT A MAFC fotó: hunvolley.hu

Lezárultak a küzdelmek a férfi Extraligában, miután minden helyosztó párharcnak eldőlt a sorsa. Az már korábban biztos volt, hogy a Pénzügyőr megvédte címét a Fino Kaposvár elleni döntőben, pénteken azonban az is kiderült, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a MAFC lett a bronzérmes, miután az ötödik kazincbarcikai találkozón legyőzte a Vegyészt. A Kecskemét is maradt ötödik, miután nyert Debrecenben, míg a Kistext Dunaújvárosban diadalmaskodott, így a korábbi bajnok búcsúzott az Extraliga küzdelmeitől.

Jól kezdte a Vegyész a mérkőzést, hamar magához ragadta az irányítást az igencsak népes nézősereg előtt. 10:7-nél azonban Godoi egy ütést követően átlépett, azonban Csizmadia Tamás lába alá érkezett. Néhány pontig még bírta a térdsérüléssel bajlódó Páez Carlos helyettese a játékot, azonban egy idő után le kellett cserélni – előbb Szabó Dávid állt be feladni, majd Lukasz Ciupa osztogatta a labdát, szóval igencsak felforgatott állásban tudta le a Vegyész az első szettet, és még így is közel volt ahhoz, hogy feladó nélkül előnybe kerüljön (24:26).

A második játszmát Péter Benedek kezdte Ciupa helyén szélsőütőben, a lengyel légiós pedig a feladó pozícióját foglalta el. És igencsak jól osztogatta a “zsugát”, persze voltak alacsony vagy túl rövid, akár túl széles labdák, de a 19:10-es előnyét már nem bukta el a Kazincbarcika, köszönhetően Blázsovics Péter jó játékának is (25:21).

A harmadik szett elején buta hibákat vétettek a hazaiak fogadásban és mezőnyben, de négypontos hátrányukat sikerült ledolgozniuk néhány percen belül. Aztán Gálvez nyitásai sültek és ezt a játszmát, habár küzdött a Vegyész, visszahozni már nem tudta (19:25).

A MAFC sem játszott azonban tökéletesen, a negyedik játszma elején is volt egy megingásuk és a hetedik hazai pont valami elképesztően látványos labdamenet végén lett a Juhász Péteréké. Tomas Lescayt sikerült megfogni középen, Rodrigo Moraesék blokkmunkája ekkor tökéletes volt, és folyamatosan nőtt az előny. A vendégek nem sokkal később már a cseresorukkal álltak fel, készülve az ötödik, mindent eldöntő szettre (25:9).

Az ötödik felvonásban a MAFC már hozta a papírformát: mivel Ciupa feladott, így a fogadás egy picit haloványabb lett, de így is megérdemel minden dicséretet a Vegyész, a csereként pályára lépők is, mert mindenki igyekezett hozzátenni a sajátját. A bronzérem azonban ezúttal is a MAFC-é lett (10:15).

Férfi Extraliga-bronzmeccs, 5. mérkőzés:
GreenPlan-VRCK – MAFC-BME 2:3 (–24, 21, –19, 9, 10)
Kazincbarcika, 600 néző. V: Bátkai-Katona, Szabó P.
VRCK:
 Blázsovics 25, Moraes 8, Csizmadia 1, Ciupa 5, Juhász 7, Árva 16. Csere: Dudás, Budai (liberók), Szabó D., Péter B. 11, Péter M. 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Eke 5, Gálvez 5, Godoi 11, Lescay 18, Szabó Barna 20, Krupánszki 7. Csere: Pápai, Bozóki (liberó), Szabó Bence, Benkő 1, Szabó Balázs 1, Torbica 1. Vezetőedző: Nagy Péter.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
 – Gratulálok a MAFC-nak. A körülményekhez képest mi is elég jól teljesítettünk, minden dicséretet megérdemelnek a srácok. Kitettek magukért a játékosok, akartak, egy igazán fantasztikus hangulat közepette. Remek este volt, csak sajnos nem mi nyertünk, de talán korábban le kellett volna zárni ezt a párharcot.
Nagy Péter: – Azt gondolhatná az ember, ha egy csapat mindkét feladóját nélkülözni kényszerül, akkor ennél egyértelműbb, hogy ki nyeri a találkozót. Ettől függetlenül a playoff-ban óriási meccseken vagyunk túl, ezért úgy gondolom megérdemeljük ezt a 3. helyet, de ugyanúgy a Barcika is megérdemelte volna, mivel egy kiválóan felkészített csapat, aki ebben a nehéz szituációban is megmutatta milyen szíve van, gratulálok nekik!
A párharc végeredménye: 3–2 a MAFC BME javára.

Az 5. helyért, 4. mérkőzés:
Debreceni EAC – Kecskeméti RC 1:3 (–20, –23, 25, –13)
Debrecen, 108 néző. V: Jámbor, Csizmarik.
DEAC: Veres 1, Remete 8, Tar 2, Coelho 23, Kiss I., Fazekas 2. Csere: Mészáros, F. Nagy (liberók), Almora 14. Vezetőedző: Fodor Antal.
KECSKEMÉT: Baserio 2, Sidiropoulos 3, Gebhardt N. 5, Szabó A. 10, Argilagos 28, Fundora 12. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kiss B. 1, Tomanóczy 3. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
 – Lejátszottuk az utolsó bajnoki mérkőzést. A csapat jól teljesített annak ellenére, hogy két kulcsjátékosunk, Bagics Balázs és Tóth András sérülés miatt nem tudott pályára lépni. A Kecskemétnek az első két szettben kellett a jó játék a győzelemhez, a harmadik szettet bravúros fordítással sikerült is elvennünk. Mindenkit dicséret illet! Gratulálunk a Kecskemétnek az ötödik helyezéshez!
Nagy József: – A negyedik mérkőzésen sikerült befejeznünk az ötödik helyért folytatott párharcot. Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, kivéve a harmadik szett végén, amit pár rossz döntéssel elveszítettünk. A negyedik játékrészben nélkülöznünk kellett az egyik alapemberünket, de a csereként beállt Kiss Bendegúz nagyon jól szállt játékba. Gratulálok a srácoknak és jó feltöltődést a nyáron!
A párharc végeredménye: 3–1 a Kecskemét javára.

A 7. helyért, 4. mérkőzés:
Dunaújvárosi KSE – Kistext-Party.CO 0:3 (–22, –16, –15)
Dunaújváros, 120 néző. V: Mezőffy, Tillmann.
DKSE: Hatvany, Kecskeméti 15, Kisházi 1, Pavljuk 11, Laczi 3, Farkas. Csere: Sümegi (liberó), Winter, Gutiérrez, Béres. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
KISTEXT: Gönczi 5, Makarov 12, Török R., Reffatti 16, Szabó M. 3, De Bairros 18. Csere: Lassu (liberó). Vezetőedző: Bunda Olivér.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
 – Megérdemelten győzött a Kistext, akik igazi erőröplabdával nyertek. Az első szettben jól játszottunk, utána azonban nem tudtuk tartani a ritmust, bennragadtunk egy-egy állásban és összeestünk. Gratulálok a Kistextnek, akik megérdemelten maradtak benn az Extraligában.
Bunda Olivér: – Minden jó, ha a vége jó!! Az okos ember viszont tanul a hibákból! Köszönöm. a CSAPATNAK, és mindenkinek, aki támogatott ebben a nem mindennapos utazásban!
A párharc végeredménye: 3–1 a Kistext javára.

HETI PROGRAM:

Május 8., vasárnap
16:00 CoreComm-VESC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I, alsóház)
17:00 Jászberény VT – Kispest SE (női NB I, alsóház)
17:30 Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsaba (női Extraliga-döntő, 4. mérkőzés); Tv: M4 Sport+
18:00 MÁV Előre-Foxconn – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I, felsőház)
18:00 Veszprém Volley – BVSC-Zugló (női NB II döntő, 1. mérkőzés)
19:30 Budaörsi DSE – MÁV Előre-Bericap (női NB I, felsőház)

További cikkek