Tibor
forrás: hunvolley.hu

TISZTES HELYTÁLLÁS AZ OLASZOK ELLEN

Az U17-es lány röplabda válogatott, Olaszország ellen kezdte meg Európa-bajnoki szereplését.
TISZTES HELYTÁLLÁS AZ OLASZOK ELLEN fotó: hunvolley.hu

Olaszország ellen kezdte meg Európa-bajnoki szereplését leány U17-es válogatott a csehországi Prostejovban. A mieink megnyerték a második játszmát, de összességében 3:1-es vereséget szenvedtek a torna egyik legnagyobb favoritjától.

Ahhoz képest, hogy az olaszok tavaly az U16-os Eb-n, Nyíregyházán az ezüstérmet szerezték meg, kifejezetten jól kezdtek ellenük a mieink, akik 9:9-ig tartották a lépést. Ki gondolta volna ekkor, hogy az ezt követő 12 pontot az olaszok nyerik majd. 21:9 után voltak újra eredményes a magyar csapat, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a játszma sorsa (13:25).

A pofontól azonban nem összeomlottak a mieink, hanem megrázták magukat. A második játszmában 3:3 után sorozatban öt pontot szereztek Kőnig Gábor lányai, s bár 11:8-ra egyszer visszazárkóztak az olaszok, ezt követően megint sikerült ellépni. A játszma közepén már 17:9 is volt az állás, húszhoz érve pedig már 9 pont is volt a csapat előnye. A szett végén kezdtek magukra találni az olaszok, s fel is jöttek 23:20-ra, ezt követően azonban Erőss Mirtill pontjával játszmalabdához jutott válogatottunk, s már az elsőt sikerült értékesíteni (25:20).

Jól kezdtük a harmadik felvonást is, de 4:1 után gyorsan egyenlítettek, majd fordítottak az olaszok. 9:6-ra is vezettek már, de onnan meg a mieink egyenlítettek gyorsan. A 9:9 azonban ebben a játszmában sem volt jó ómen, egy ötös olasz sorozat következett, és sajnos innen nem volt visszaút. A mieink nyitásfogadása nem volt tökéletes, így a támadási lehetőségeink alaposan leszűkültek, ez pedig egy ilyen csapat ellen nem fért bele. 24:17-nél jutott szettlabdához az ellenfél és egyből sikerült ki is használniuk (17:25).

A negyedik játszmában 3:3 után léptek meg néggyel az olaszok, és sajnos az olló ezt követően folyamatosan nyílt, a szett közepén 16:8 is volt az állás, 23-nál pedig már tíz is volt közte, a vége pedig 14:25 lett. Ettől függetlenül, a csoport talán legerősebb csapata ellen sikerült szettet nyernie a mieinknek, és ez mindenképpen biztató a további szereplést illetően.

 

Leány U17-es Európa-bajnokság (Csehország), II. csoport, 1. forduló:
Magyarország – Olaszország 1:3 (–13, 20, –17, –14)
Prostejov, 100 néző. V: Moula (görög), Yalcin (holland).
MAGYARORSZÁG: Jámbor 10, Fekete F. 1, Erőss 13, Tuska 2, Nagy S. 5, Tóth S. 2. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Kállai 3, Botyánszki 1. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.
OLASZORSZÁG: Allaoui 4, Esposito 12, Monaco 7, Adigwe 18, Amoruso 11, Manfredini 18. Csere: Baratella, Bonafede (liberók), Del Freo, Camerini. Szövetségi edző: Michele Fanni.
EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Kőnig Gábor: – Az eredmény jónak számít, az első szett, amiben van hiányérzetem, mert ott kicsit hitetlenek voltunk, de ez a második játszmában varázsütésre megváltozott, és az egy nagyon színvonalas szett volt, amit sikerült is megnyernünk, ez pedig nagy önbizalommal töltötte el a lányokat. Jobban is kezdtük a következőt, és aztán annak a végefelé fogyott el a tudomány, onnantól kezdve viszont már csak keresgéltük önmagunkat. A vasárnapi, Szlovénia elleni meccsen arra számítók, hogy a mai középső két szett ad egy löketet a lányoknak, és elhiszik, hogy bárkivel fel tudják venni a versenyt.

A magyar csapat további csoportmérkőzései:
Július 17., vasárnap, 18:30 Magyarország – Szlovénia
Július 18., hétfő, 18:30 Magyarország – Lengyelország
Július 20., szerda, 16:00 Magyarország – Finnország
Július 21., csütörtök, 18:30 Magyarország – Törökország

További cikkek