Tibor

FLOYD MAYWEATHER MÁJUSBAN KÜZDHET DUBAIBAN

Floyd egy dubaji helikopter-leszállóhelyen fog megmérkőzni Don Moore ellen.
FLOYD MAYWEATHER MÁJUSBAN KÜZDHET DUBAIBAN

Floyd Mayweather Jr. a jövő hónapban egy Don Moore nevű bunyós ellen fog nyolcmenetes bemutató mérkőzést vívni Dubajban. A 45 éves Mayweather Jr. (50-0, 27 KO) egy dubaji helikopter-leszállóhelyen fog megmérkőzni Moore-ral (18-0-1, 12 KO).

Nem világos, hogy Mayweather miért a kevéssé ismert Moore-t választotta ellenfélnek, és nem egy visszavonult, ismert bokszolót, aki iránt nagyobb lenne az érdeklődés.

Mivel a mérkőzésre Dubajban kerül sor, talán Mayweather úgy érezte, hogy nem számít, ha egy jó ellenféllel bokszol. Kicsit meglepő, hogy Floyd egy teljesen ismeretlen ellenfelet választott.

Annyi korábbi bokszoló van Mayweather kora körül, akik talán nyitottak lennének arra, hogy megküzdjenek vele, mint így, hogy egy ismeretlen bunyós ellen küzd.

Mayweather ellenfele, Don Moore a hírek szerint a 40-es éveiben jár és 2016 óta nem bokszolt. A karrierje 1999-től 2016-ig tartott, de sajnos soha nem bokszolt világklasszis ellenfelekkel. Alapvetően ismeretlen ellenfelekkel harcolt, akiknek negatív volt a rekordja.

Don Moore utolsó hat ellenfele:

DeShaun Williams (5-16-1)
Reymundo Hernandez (6-14)
Alfredo Guarneros (5-9)
Randy Dodds (6-22)
Reggie Sanders (12-44-1)
Bobby Connors (0-6)

Az előmérkőzésen az MMA harcos Anderson Silva Bruno Machado ellen fog küzdeni. Szintén a programban szerepel a korábbi kétszeres világbajnok Badou Jack, aki egy még meghatározásra váró ellenféllel küzd meg.

A 38 éves Badou az utóbbi időben gyengébben küzd, mióta 2019-ben egymás után szenvedett vereséget Marcus Browne és Jean Pascal ellen.

Mayweathernek ez lesz az első meccse a tavaly június 6-i, Logan Paul YouTuber elleni bemutató mérkőzése óta, amely mérkőzésnek a végén győztest nem hirdettek.

Az egy felejthető küzdelem volt, amely sok fogással és hangos fújolással járt az akciók hiánya miatt.
Nem világos, hogy a szurkolók mit vártak Mayweathertől és Paultól. Mayweather már öreg, és nem akar olyan ellenfelekkel küzdeni, akiknek esélyük van legyőzni őt. Egyes bokszrajongók kritizálták korábban, hogy Mayweather még mindig bokszol, de ő szereti a sportot. Mayweather olyan, mint egy öregedő golfozó, aki nem tudja abbahagyni a sportot, még akkor sem, ha a képességei megkopnak. 
Mayweather már túl öreg ahhoz, hogy valamelyik UFC szupersztár bunyós ellen harcoljon, mert azok valószínűleg legyőznék őt. 

További cikkek