Tibor
forrás: kscszekszard.hu

FRISSíTETTÉK A SZEKSZÁRDI KERETET

Megvan az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának kerete a következő idényre.
FRISSíTETTÉK A SZEKSZÁRDI KERETET fotó: kscszekszard.hu

A KSC Szekszárd klubja mostanra eljutott odáig, hogy csillapítsa szurkolóik egyre növekvő kíváncsiságát és elejét vegye az alaptalan pletykáknak, azaz íme a következő idény kerete!

A vezetőség meghozta a döntést arról, kik azok a játékosok, akikkel az Atomerőmű KSC Szekszárd nekivág a 2022–2023-as szezonnak. Mint arról már korábban beszámoltak, az előző idényt Magyar Kupa bronzéremmel, valamint bajnoki ezüstéremmel záró együttes egyből az Euroliga főtáblájára került, vagyis nem kell selejtezőt vívnia, alanyi jogon ott lesz a csoportkörben.

„A megszokottnál nagyobb vérfrissítésre került sor a keretben, ami részben a mi elhatározásunk, részben a távozók döntésének az eredménye – számolt be a változásokról Szabó Gergő ügyvezető. – Még a tavalyinál is később raktuk össze a csapatot, zömében rajtunk kívülálló okok miatt, hiszen az előző szezon végeztével azonnal belekezdtünk a munkába Szabó Noémi sportigazgatóval. Az Euroligában eredetileg selejtezővel számoltunk, de ugye az orosz klubok hiányzása miatt egyből a csoportkörbe kerültünk, ami örvendetes. Noémivel a háttérben sokat kellett dolgozni, hogy legalább az előző év szintjén maradjunk. A távozó három külföldi játékosnak más elképzelése volt a jövőjével kapcsolatban, valamint Gereben Lívia is jelezte, máshol kívánja folytatni karrierjét. Ami az újakat illeti, Sydney Wallace az Euroliga előző idényében 16 pontot dobott átlagban, ami önmagáért beszél…  Victoria Vivianstól sokat várunk, nagy WNBA-tapasztalattal rendelkezik, míg a harcos erényeket csillogtató, fáradhatatlan, remek blokkoló Ruthy Hebarttól a palánkok alatt számítunk markáns játékra. Korábban már bejelentettük Boros Júlia érkezését, ő jelenleg zajló U20-as Európa-bajnokságon képviseli klubunkat. Szücs Gréta többször a keretben volt tavaly is, a következő szezonban talán még nagyobb szerepet kap.”

A klub elnöke elárulta, változás történt a szakmai stábban is, az erőnléti edző, Isidora Vasziljevics tanulmányai befejezése miatt hazatért Szerbiába, a helyére honfitársa, Alen Ninkov érkezett. Talán sokakban felvetődött a kérdés, mi a helyzet a bajnoki elődöntőben súlyosan megsérülő Krnjics Szara-val, nos, a center teljes felépülését követően a klub „Sárival” közösen dönt arról, mi lesz a folytatás.

A csapat augusztus 15-én kezdi meg a felkészülést a szezonra, s ahogyan minden évben, az előtte lévő napokban a játékosok alapos orvosi vizsgálatokon esnek majd át.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd kerete a 2022–2023-es szezonra (zárójelben a játékosok posztja és a külföldi nemzetiség):

Bálint Réka (3-4, csapatkapitány), Boros Júlia (2-1), Cyesha Goree (4-5, amerikai-magyar), Holcz Rebeka (2-3), Horváth Dóra (5), Ruthy Hebard (4-5, amerikai), Mányoky Réka (3-4), Miklós Melinda (2-1), Studer Ágnes (1-2), Sydney Wallace (1-2, brit), Szücs Gréta (4-5), Victoria Vivians (3-4, amerikai)

A stáb: Djokics Zseljko (vezetőedző), Horváth Zsófia (edző), Alen Ninkov (szerb, erőnléti edző), Darko Antics (fizioterapeuta), Fekete Krisztián (gyúró), Dr. Vörös Tibor (orvos)

Az előző szezonban náluk szerepeltek, ám távoztak a csapattól:

Andi Hanna, Gereben Lívia, Kolby Morgan (amerikai), Nikolina Milics (bosnyák, Carolo Basket, francia), Zala Friskovec (szlovén)

Frissítettünk a keretünkön
További cikkek