Vivi

Három csatár, akit a Bayern München szerződtethetne Robert Lewandowski helyére

Miután 375 fellépésén 344 gólt szerzett, Robert Lewandowski búcsút intett a Bayern Münchennek, a csatár a Barcelonánál szeretne újabb sikeres fejezetet írni fényes karrierjében.
Három csatár, akit a Bayern München szerződtethetne Robert Lewandowski helyére

A lengyel válogatott játékos többszörös bajnoki címet, köztük nyolc Bundesliga-győzelmet, három DFB-kupa-trófeát és egy Bajnokok Ligája-koronát követően távozik a bajoroktól.

Miközben Lewandowski Katalóniába távozik, a német bajnokok elkezdik tervezni a lengyel válogatott nélküli életet.

Sadio Mane liverpooli szerződtetése erősíti a Bayern támadási lehetőségeit, míg a Bayernt az a hír is erősítette volna, hogy Serge Gnabry 2026-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

Bár az utolsó harmadban továbbra is számos kiváló minőségű játékosra számíthatnak, a Bayern úgy érezheti, hogy a nyáron szükségük van egy középcsatárra Lewandowski pótlására.

Ennek tudatában a Sports Mole három olyan csatárt azonosított, akiket a német bajnokok célba vehetnének az átigazolási időszakban.

Harry Kane

Harry Kane celebrates scoring for Tottenham Hotspur against Everton on March 7, 2022

Harry Kane-t tavaly nyáron összefüggésbe hozták a Tottenham távozásával, de miután nem jött össze a lépés, az angol válogatott játékos maradt a klubnál, és a 2021-22-es szezonban 50 fellépésen 27 gólt szerzett.

Bár Kane idén sokkal megállapodottabbnak tűnik a klubnál, a jövője továbbra is bizonytalan, mivel jelenlegi szerződéséből már csak két év van hátra.

A hírek szerint a Bayern érdeklődik a 28 éves játékos iránt, Oliver Kahn vezérigazgató egy nemrég adott interjúban "top csatárként" jellemezte a Tottenham játékosát.

A gólok mellett Kane 58 asszisztot is összehozott a spursbeli karrierje során, ami azt sugallja, hogy betölthetné Lewandowski űrjét, aki 72 assziszttal járult hozzá a Bayernnél töltött időszakában.

Victor Osimhen

https://sm.imgix.net/22/02/victor-osimhen.jpg?w=640&h=480&auto=compress,format&fit=clip

Victor Osimhent széles körben Európa egyik legjobb fiatal csatárának tartják, miután az elmúlt három évben folyamatosan gólokat szerzett a Lille és a Napoli színeiben.

A nigériai válogatottnak mindössze egy szezonra volt szüksége a Lille-nél, hogy letegye a névjegyét a francia klubnál, ahol 38 fellépésén 18 gólt szerzett.

Osimhen nem elégedett meg a Lille-nél mutatott formájával, és a Napolihoz való 2020-as csatlakozása óta is egyre jobb formába lendült: első nápolyi szezonjában 10 gólt szerzett, majd az elmúlt idényben 14 alkalommal talált a hálóba.

Osimhen lenyűgöző formájának köszönhetően olyan csapatok, mint az Arsenal, a Manchester United és a Real Madrid is érdeklődést mutattak a játékos iránt, aki több mint 80 millió fontba kerülhet.

Osimhen - akinek még három év van hátra a szerződéséből - jól tudna játszani egy labdabirtoklásra épülő csapatban, miután a Napoli a Serie A-ban a legmagasabb átlagos labdabirtoklással zárta az elmúlt szezont.

A Bayern 23 évesen egy olyan játékost szerezne meg, aki magas szinten tud játszani, ugyanakkor egy olyan csatár, aki a következő szezonokban tovább fog fejlődni.

Jonathan David

Lille's Jonathan David celebrates scoring their second goal against Wolfsburg on December 8, 2021

Jonathan David 2020-ban a Lille-hez szerződött, miután a francia klub felfigyelt rá, és két év alatt 37 gólt szerzett a belga Gentben.

Annak ellenére, hogy csak 21 éves lett első franciaországi szezonjában, David kulcsszerepet játszott Christophe Galtier csapatában, és 13 gólt szerzett a Lille meglepetésszerű Ligue 1-es bajnoki címének megnyerésében.

Bár csapata nem tudta elérni a bajnoki címet hozó szezonjukat, Davidnak így is sikerült 15 bajnoki gólt szereznie az elmúlt idényben.

A 22 éves játékos kilenc gólt szerzett a kanadai világbajnoki selejtezősorozatban is, amivel 1986 óta először segítette hazáját a világbajnoki döntőbe jutni.

David lenyűgöző formája számos európai klub érdeklődését felkeltette, köztük a Bayernét is, amely Lewandowski távozását követően fokozhatja érdeklődését.

Bár a Lille nem szívesen adna el egy olyan játékost, akinek 2025-ig van szerződése, a Bayern reális opciónak tekintheti a kanadai játékost, aki a klubnál fejlődhet tovább.

További cikkek