Tibor
forrás: auto-sport.hu

HATALMAS MEZŐNYBEN KÜZDÖTTEK A MAGYAROK

Ausztriában, a Red Bull Ringen folytatódott a Gyorsasági Országos Bajnokság.
HATALMAS MEZŐNYBEN KÜZDÖTTEK A MAGYAROK fotó: Gyorsasági Szakág

Ausztriában, a Red Bull Ringen folytatódott a Gyorsasági Országos Bajnokság, több nemzetközi sorozattal karöltve. Ennek köszönhetően a magyar pilóták minden kategóriában nagy mezőnyben mérhették össze tudásukat az ellenfelekkel.

Swift Cup Europe második hétvégéjén Bucsi Attila nem adott lehetőséget másnak, megnyerte az időmérőt és mindkét versenyt. Fiatal kora okán a nemzetközi bajnokságban nem kaphat pontokat, de a magyar értékelést és a juniorok versenyét megnyerte.

A TCR Eastern Europe-ban induló Losonczy Leventének nehéz hétvégéje volt. Az időmérésen a 11. helyet szerezte meg, de az első versenyen már látszott, hogy ennél jobb a tempója, fel is kapaszkodott a hatodik helyre. A második futamon sajnos egy baleset miatt kiesett a versenyből.

Az ESET Clio Cup-ban Lantos Szabolcs a negyedik helyről indulhatott a 14 fős mezőnyben, sokáig az élmezőnnyel küzdött, de műszaki hiba hátráltatta, végül 11. helyen intették le a nyitó futamon. A dráma a második futamon következett, mikor Lantos átvette a vezetést, ám néhány kanyar után kicsúszott és sajnos csúnyán összetörte kocsiját.

A GT mezőnyben csak a második versenynap állt rajthoz Sánta János az Aston Martinnal, az időmérésen a 20. lett, a versenyt is itt fejezte be. Rajthoz állt az endurance futamon is, ahol a 17. lett.

A formula autósok mezőnye is 30 fő feletti volt, mindkét versenyen Berta Benjamin volt a legjobb magyar pilóta. Az ötödik helyet szerezte meg mindkét versenyen.

Magyar János hetedik és hatodik hellyel zárta a hétvégét.

A Gender Racing színeiben Szabó Nikolas az első versenyen kilencedik lett, a második versenyen nem állt rajthoz, valószínűleg műszaki probléma miatt.

Az első és második versenyen Kovács Zénó a Formula 4-esek közt lett harmadik. A Formula Renault értékelésben Kovács Ádám szerzett harmadik helyet az első futamon. A második sajnos nem ért célba.

A Gyorsasági OB július 23-24. között folytatódik Horvátországban, de előtte a Swift Cup Europe lép “színpadra” a Hungaroringen, a GT Open hétvégéjén, július 8-10. között.

További cikkek